Έσωσε την παρτίδα ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Roland Garros / FFT
tn team Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 - 22:10

O Alexander Zverev έμεινε πίσω με 0-2 σετ στην πρεμιέρα του στο Roland Garros από το Νο.152 της παγκόσμιας κατάταξης, Oscar Otte, αλλά από εκείνο το σημείο κι έπειτα πάτησε το γκάζι και έχασε μόνο 4 games στα 3 επόμενα σετ, για να αποφύγει μια πολύ βαριά ήττα.

Τα χρειάστηκε ο Alexander Zverev στην πρεμιέρα του στο Roland Garros, καθώς βρέθηκε ξαφνικά να χάνει με 0-2 σετ από τον Oscar Otte, έναν παίκτη που μπήκε στο τουρνουά μέσα από τα προκριματικά και βρίσκεται εκτός του Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στα επόμενα σετ ο Zverev ήταν πιο σοβαρός και όσο περνούσε η ώρα κυριαρχούσε όλο και περισσότερο στο court, για να κερδίσει τελικά τον συμπατριώτη του με 3-6, 3-6, 6-2, 6-2, 6-0, έπειτα από 2 ώρες και 49 λεπτά αγώνα στο Suzanne Lenglen.

To παιχνίδι δεν πήγαινε καθόλου καλά για τον Zverev, που έχασε από 2 φορές το σερβίς του σε 1ο και 2ο σετ. Στο 3ο σετ προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με break, κάνοντάς το νωρίς για το 2-1, ενώ στο επόμενο game έσβησε ένα break point για να κάνει το 3-1.

Αργότερα ήρθε και νέο break για τον Sascha, που "ξέφυγε" με 4-1 και δεν είχε πρόβλημα να κλείσει αυτό το σετ στα 8 games. Όσο περνούσε η ώρα ο Zverev αποκτούσε όλο και μεγαλύτερο έλεγχο στο ματς. Δεν κινδύνεψε σε κανένα άλλο game από τη γραμμή του σερβίς, ενώ ο ίδιος έκανε 5 break στη σειρά και κέρδισε τα 11 τελευταία games του παιχνιδιού, από το 1-2 του 4ου σετ.

Έστω και μ' αυτόν τον τρόπο, σίγουρα όχι τον ιδανικότερο δυνατό, ο Zverev "σφράγισε" την είσοδό του στον 2ο γύρο του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Roman Safiullin και Carlos Taberner, έχοντας σε κάθε περίπτωση και σ' αυτό το ματς τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Γενικά είναι μια ευκαιρία για τον 24χρονο Zverev να κάνει το κάτι παραπάνω αυτή τη χρονιά στο Roland Garros, μετά τις διαδοχικές του πορείες έως τα προημιτελικά το 2018 και το 2019. Μετά και τον αποκλεισμό του Dominic Thiem, μπορεί να συναντήσει παίκτη που βρίσκεται ψηλότερα απ' αυτόν στην κατάταξη μόνο στα ημιτελικά, όπου διασταυρώνεται με τον Στέφανο Τσιτσιπά και με τον Daniil Medvedev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots