WTA για Osaka: "Οι αθλητές έχουν υποχρέωση να μιλούν στα μέσα"

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 - 14:11

Η WTA πήρε θέση για την πρόσφατη ανακοίνωση της Naomi Osaka, που αποφάσισε να απέχει από τις συνεντεύξεις Τύπου κατά τη διάρκεια του Roland Garros. Τοποθετήσεις και από τον Rafael Nadal και την Ashleigh Barty.

Η Osaka ανακοίνωσε πως δεν θα δώσει συνεντεύξεις Τύπου τις επόμενες 2 εβδομάδες στο Παρίσι, για λόγους ψυχικής υγείας και για να στείλει ένα μήνυμα ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού, σε αυτό το πολύ ευαίσθητο ζήτημα.

Η WTA με ανακοίνωσή της σήμερα παίρνει ξεκάθαρη θέση, αναφέροντας πως είναι υποχρέωση των αθλητών να συμμετέχουν στις συνεντεύξεις Τύπου. Από εκεί και πέρα, για όποιο ζήτημα προκύπτει παροτρύνει την Osaka και οποιαδήποτε άλλη αθλήτρια να το επικοινωνήσουν, ώστε να βρεθεί μια λύση από κοινού.

"Η ψυχική υγεία είναι μέγιστης σημασίας για την WTA και αυτό αφορά οποιοδήποτε άτομο. Έχουμε μια ομάδα από επαγγελματίες και ένα σύστημα υποστήριξης σε εφαρμογή, ώστε να προσέχουν τους αθλητές, την ψυχική και τη συναισθηματική τους υγεία και να φροντίζουν πως είναι καλά.

Η WTA είναι ευπρόσδεκτη να κάνει έναν διάλογο με τη Naomi (και όλες τις παίκτριες) για να συζητήσει πιθανές προσεγγίσεις που μπορούν να βοηθήσουν έναν αθλητή, όσο διαχειρίζεται οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικές με την ψυχική του υγεία, την ώρα που μας επιτρέπει να διεκπεραιώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους φιλάθλους και στο κοινό. Οι επαγγελματίες αθλητές έχουν την υποχρέωση στο άθλημα και στους φιλάθλους, να μιλούν στα μέσα που βρίσκονται σε ένα τουρνουά, έχοντας την ευκαιρία να μοιραστούν τις οπτικές τους και να πουν τις ιστορίες τους."

Σήμερα έλαβαν χώρα και οι πρώτες συνεντεύξεις του Roland Garros και όπως ήταν φυσικό, η απόφαση της Osaka είναι ένα θέμα που συζητήθηκε.

"Σέβομαι τη Naomi ως αθλήτρια και άνθρωπο. Σέβομαι την επιλογή της. Όμως χωρίς τον Τύπο, χωρίς τους ανθρώπους που ταξιδεύουν και γράφουν τις ειδήσεις για εμάς και τα επιτεύγματά μας, πιθανότατα δεν θα ήμασταν οι αθλητές που είμαστε σήμερα. Δεν θα είχαμε την αναγνώριση που έχουμε σε όλο τον κόσμο. Την καταλαβαίνω, αλλά τα media είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του αθλήματός μας", είπε ο Nadal.

Η Ashleigh Barty, είπε με τη σειρά της: "Οι συνεντεύξεις είναι μέρος της δουλειάς. Το ξέραμε αυτό όταν μπαίναμε σ' αυτή τη δουλειά. Ποτέ δεν είχα κανένα θέμα με τις συνεντεύξεις. Δεν μπορώ όμως να γνωρίζω τι περνάει η Naomi."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots