Χάνει το Roland Garros η Halep

 
Simona Halep
Simona Halep Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 - 12:16

H Simona Halep ανακοίνωσε και επίσημα πως δεν θα προλάβει να αγωνιστεί στο Roland Garros και θα απουσιάσει από το παρισινό Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα της.

"Με βαριά καρδιά ανακοινώνω πως δεν θα αγωνιστώ στο Roland Garros αυτή τη χρονιά. Δυστυχώς, η θλάση στην αριστερή γάμπα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να περάσει και το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ σύντομο. H απόσυρση από ένα Grand Slam είναι ενάντια σε όλα τα ένστικτα και τις φιλοδοξίες που έχω ως αθλήτρια, αλλά ταυτόχρονα είναι και η μοναδική σωστή απόφαση που πρέπει να πάρω. Η σκέψη να μην είμαι στο Παρίσι με γεμίζει θλίψη, όμως θα επικεντρώσω την ενέργειά μου στην ανάρρωσή μου, παραμένοντας θετική, για να επιστρέψω στο court όποτε είναι ασφαλές", έγραψε η Halep στη δημοσίευσή της.

To Roland Garros ήταν το πρώτο Grand Slam που αγωνίστηκε στην καριέρα της η Simona Halep σε προκριματικά (2009), αλλά και κυρίως ταμπλό (2010), ενώ από το 2009 δεν είχε απουσιάσει ποτέ από το Παρίσι, μετρώντας 12 διαδοχικές παρουσίες στο γαλλικό major.

Επίσης, το Γαλλικό Όπεν είναι και το καλύτερο Grand Slam στην καριέρα της Halep, που κέρδισε στο Παρίσι το πρώτο της major το 2018, ενώ ήταν άλλες δυο φορές φιναλίστ, το 2014 και το 2017.

Θυμίζουμε πως η Halep είχε εγκαταλείψει τον αγώνα της με την Angelique Kerber στον 2ο γύρο της Ρώμης, παρότι προηγούταν με 6-1, 3-3, καθώς είχε τραυματιστεί στο αριστερό της πόδι. Άμεσα έκανε εξετάσεις και αυτές υπέδειξαν ότι υπέστη θλάση στη γάμπα της, επομένως το Roland Garros ήταν εξαρχής ένας πολύ δύσκολος στόχος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots