Η πτώση του Rafa και η πιθανή κλήρωση με Djokovic στο RG

 
Rafa Nadal & Novak Djokovic
Rafa Nadal & Novak Djokovic © Cédric Lecocq/FFT
tn team Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 - 14:48

Ο Rafael Nadal υποχώρησε ξανά στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης και αυτό σημαίνει πως θα έχει 50% πιθανότητες να βρίσκεται στο ίδιο μισό του ταμπλό με τον Novak Djokovic στο Roland Garros.

Ο Nadal δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τους βαθμούς που κρατούσε από το Masters της Μαδρίτης με την ήττα του από τον Alexander Zverev στα προημιτελικά και έτσι υποχώρησε ξανά στο Νο.3, χάνοντας το Νο.2 από τον Daniil Medvedev.

Ακολουθεί ακόμα ένα τουρνουά πριν από το Roland Garros για τον καλύτερο παίκτη που έπαιξε ποτέ στο χώμα, το Masters της Ρώμης, το οποίο θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα.

Ο Nadal όμως δεν μπορεί να προσθέσει βαθμούς σ' αυτό το τουρνουά, καθώς στη συγκομιδή του υπάρχουν ακόμα οι 1.000 βαθμοί από το 2019, οι οποίοι και θα αφαιρεθούν την επόμενη εβδομάδα. Δηλαδή ακόμα και αν κατακτήσει τον τίτλο, θα καταφέρει μόνο να κρατήσει τους βαθμούς του, ενώ παράλληλα ο Medvedev δεν μπορεί να χάσει βαθμούς, αφού ούτε το 2019, ούτε το 2020 δεν είχε κάνει νίκη στη Ρώμη.

Αυτό σημαίνει πως ο Nadal θα είναι στο Νο.3 του ταμπλό του Roland Garros, υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε και στο Νο.4, αν δεν τα πάει καλά στη Ρώμη και χάσει τη θέση του από τον Dominic Thiem.

Σε κάθε περίπτωση θα έχει στο ίδιο μισό του ταμπλό του Roland Garros έναν παίκτη από το Top 2 της παγκόσμιας κατάταξης, δηλαδή έχει 50% πιθανότητες να είναι στο ίδιο μισό με τον Novak Djokovic. Αυτό έχει να συμβεί από το 2017, όταν όμως δεν είχαν συναντηθεί καθόλου οι δυο τους, αφού ο Σέρβος είχε ηττηθεί στα προημιτελικά από τον Dominic Thiem.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots