Nadal: "Από τους καλύτερους τελικούς μου" (vid)

 
Nadal: "Από τους καλύτερους τελικούς μου" (vid)
Nadal: "Από τους καλύτερους τελικούς μου" (vid)
tennisnews team Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 - 22:27

O Rafael Nadal έκανε λόγο για έναν από τους καλύτερους τελικούς που έκανε στο Roland Garros, ενώ εξήγησε και γιατί ο συγκεκριμένος τίτλος ήταν από τους σημαντικότερους που κέρδισε στο Παρίσι.

Ο Nadal έκανε έναν πολύ σπουδαίο αγώνα και συνέτριψε τον Djokovic με 6-0, 6-2, 7-5, για να αναδειχθεί πρωταθλητής για 13η φορά στο Roland Garros. Ήταν ένα περίεργο Roland Garros σε μια περίεργη χρονιά, σίγουρα διαφορετική απ' όλες τις άλλες, και γι' αυτό ο συγκεκριμένος τίτλος είναι από τους πιο σημαντικούς στη συλλογή του Rafa.

"Έπαιξα σε εκπληκτικό επίπεδο στα πρώτα δυο σετ, είναι απίθανο να έχεις ένα τέτοιο σκορ όταν έχεις απέναντί σου τον Novak. Ήταν το υψηλότερό μου επίπεδο και ήρθε όταν το χρειάστηκα. Αυτό με κάνει πολύ περήφανο. Οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές για μένα, αλλά προσαρμόστηκα τέλεια. Είναι ένα από τα Roland Garros με την περισσότερη αξία για μένα", είπε χαρακτηριστικά ο 34χρονος Ισπανός.

"Το πρώτο σετ κράτησε αρκετά, ήταν 6-0 αλλά δεν ήταν γρήγορο. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Σήμερα έκανα πολλά πράγματα καλά και τον ανάγκασα να κάνει πολλά λάθη. Έκανα σχεδόν τα πάντα τέλεια, ίσως με εξαίρεση μόνο ένα μέρος του 3ου σετ, αλλά δε γίνεται να διατηρείς ένα επίπεδο σαν κι αυτό για ολόκληρο τον αγώνα. Νομίζω περισσότερο για τον αγώνα ευθύνεται η δική μου εμφάνιση και όχι ότι έπαιξε άσχημα. Ήταν ένας από τους καλύτερους τελικούς που έχω κάνει σ' αυτό το τουρνουά."

Ο Rafa δεν έκρυψε πως αμφέβαλλε κατά τη διάρκεια του τουρνουά για το αν μπορεί να φτάσει ως τον τίτλο φέτος, αλλά οι αμφιβολίες υπάρχουν γενικά στη ζωή και είναι κάτι το οποίο αγκαλιάζει.

"Οι αμφιβολίες είναι μέρος της ζωής και είναι καλό ότι υπάρχουν. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και η προετοιμασία μου γι' αυτό το τουρνουά δεν ήταν τέλεια. Προπονήθηκα και στα σκληρά γήπεδα μια εποχή. Το επίπεδό μου γινόταν καλύτερο μέσα στο τουρνουά, αγώνα με τον αγώνα. Ένιωθα καλύτερα τη μπάλα όσο περνούσαν οι μέρες."

Με τον σημερινό του θρίαμβο, ο Ισπανός ισοφάρισε το σπουδαίο ρεκόρ των 20 Grand Slam τίτλων του Roger Federer. Ο Ελβετός του έγραψε τα συγχαρητήριά του στα social media, όπως ενημερώθηκε στη συνέντευξη Τύπου.

"Ευχαριστώ τον Roger για τα λόγια του. Όπως όλοι ξέρουν έχουμε πολύ καλή σχέση και σεβόμαστε πάρα πολύ ο ένας τον άλλον. Κατά κάποιο τρόπο είναι χαρούμενος όταν κερδίζω και είμαι χαρούμενος όταν κερδίζει. Για μένα σημαίνει πολλά που έχουμε καλές σχέσεις, γιατί μοιραζόμαστε ένα σπουδαίο rivalry για πολύ πολύ καιρό. Τον ευχαριστώ.

Προφανώς και θέλω να είμαι αυτός που θα έχει τα περισσότερα Slams, αλλά χαράζω τη δική μου διαδρομή και δε σκέφτομαι τι κάνουν οι Federer και Djokovic. Δεν μπορείς να είσαι λυπημένος όταν απλά ο γείτονάς σου έχει μεγαλύτερο σπίτι από εσένα. Ακολουθώ τη δική μου διαδρομή και κάνω την καλύτερή μου προσπάθεια. Τα ρεκόρ πάντως είναι σημαντικά και είμαι λάτρης αυτού του αθλήματος, οπότε το γεγονός ότι μοιράζομαι αυτό το ρεκόρ με τον Federer είναι τιμή μου. Θα δούμε όταν τελειώσουμε τις καριέρες μας τι θα συμβεί."

Ο Nadal αφιέρωσε τον 13ο τίτλο του στο Roland Garros στα μέλη της ομάδας του, που τον βοήθησαν τους τελευταίους μήνες να προετοιμαστεί κατάλληλα, ακόμα και στο lockdown, όταν τα πράγματα ήταν πολύ ρευστά και δεν υπήρχε κανένα πλάνο και κανένα πρόγραμμα.

"Πριν ενάμιση μήνα, αν μου λέγατε ότι θα είχα αυτό το τρόπαιο στα χέρια μου θα σας έλεγα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά τα πράγματα στη ζωή αλλάζουν πολύ γρήγορα. Εκτιμώ τη στήριξη της ομάδας μου σ' αυτές τις δύσκολες μέρες, επειδή δεν είναι εύκολο να προπονηθείς όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο. Με στήριξαν όλες τις μέρες και αφιερώνω τον τίτλο σε όλα τα μέλη της ομάδας μου."

Για τη συγκίνησή του μετά το τέλος του αγώνα, είπε: "Οι περισσότεροι με βλέπουν μ' αυτό το τρόπαιο και σκέφτονται ότι το κέρδισα πάλι. Στην πραγματικότητα όμως είναι κάπως πιο περίπλοκο απ' αυτό. Το να μην αγωνίζομαι για περισσότερους από 2 μήνες μου κόστισε όταν έπρεπε να επιστρέψω στις προπονήσεις, δεν το έκανα σε υψηλό επίπεδο. Χρειάστηκε πολλή βοήθεια, από πολλούς ανθρώπους. Είναι λογικό να είμαι ενθουσιασμένος με όλο αυτό. Δούλεψα πολύ σκληρά τον τελευταίο ενάμιση μήνα και αφού πέτυχα αυτό το στόχο, σημαίνει πολλά για μένα."

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots