Djokovic: "Μπορώ να πω μόνο μπράβο στον Rafa" (vid)

 
Djokovic: "Μπορώ να πω μόνο μπράβο στον Rafa" (vid)
Djokovic: "Μπορώ να πω μόνο μπράβο στον Rafa" (vid)
tennisnews team Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 - 21:57

Ο Novak Djokovic όχι απλά δεν θέλησε να στερήσει τίποτα από τον σημερινό θρίαμβο του Rafael Nadal, αλλά έδωσε 100% τα εύσημα γι' αυτό το αποτέλεσμα στην εμφάνιση του αντιπάλου του, λέγοντας πως ήταν καλά προετοιμασμένος, σωματικά και πνευματικά, αλλά δε γινόταν να κάνει κάτι περισσότερο απέναντι σ' αυτόν τον Nadal.

Για τον αγώνα του Nadal: "Δεν μπορώ να πω πολλά παρά μόνο ότι έπαιξε καλύτερα από μένα και ήταν ο καλύτερος στο γήπεδο. Δεν έκανε λάθη, επέστρεψε όλες τις μπάλες και στρατηγικά ήταν εκπληκτικός. Ένιωσα καλά στη διάρκεια αυτού του τουρνουά, ήμουν σε καλή φόρμα. Σίγουρα μπορούσα να παίξω καλύτερα, ειδικά στα πρώτα δυο σετ, αλλά με αιφνιδίασε με τον τρόπο που έπαιξε και με την ποιότητά του και το επίπεδό του ήταν απίστευτο. Έκανε ένα τέλειο παιχνίδι, ειδικά στα πρώτα δυο σετ. Στο 3ο σετ κατάφερα να επιστρέψω, βρήκα το ρυθμό μου στο γήπεδο και είχαμε μερικά κλειστά games, είχα τις ευκαιρίες μου, δεν τις αξιοποίησα και έκλεισε τον αγώνα, αυτό είναι όλο. Ήταν απλά καλύτερος με διαφορά σήμερα στο court και άξιζε απόλυτα τη νίκη."

Για την προσέγγισή του στο κομμάτι της στρατηγικής: "Δεν μου έδωσε τίποτα, μπορεί να μην έχτιζα ιδανικά τους πόντους μου, αλλά αυτό ερχόταν από τις δικές του άμυνες. Προσπάθησα να παίξω πιο σύντομα ράλι, να είμαι πιο ευθής στις επιθέσεις μου, έβγαλα χτυπήματα που με τους περισσότερους παίκτες θα ήταν winners και επέστρεφε τη μπάλα βαθιά, κάνοντάς με να ξεκινήσω τον πόντο από την αρχή. Προσπάθησα με διάφορες στρατηγικές, έπαιξα πιο πολύ από το συνηθισμένο drop shots, αλλά ήταν προετοιμασμένος και γι' αυτό. Πιστεύω πως απλά επέλεγε τα σωστά χτυπήματα. Γενικά οι επιλογές του στα χτυπήματα είναι ιδανικές. Είναι μια από τις μέρες που το μόνο που μπορώ να πω είναι μπράβο στον Rafa."

Για την κατάστασή του σωματικά και ψυχολογικά, πριν από τον αγώνα: "Ένιωθα καλά προετοιμασμένος γι' αυτόν τον αγώνα, αλλά νικήθηκα από έναν τέλειο παίκτη του τένις σήμερα. Δεν έχω άλλη εξήγηση γι' αυτό το αποτέλεσμα."

Για τον χαρακτήρα του και την προσέγγισή του στη ζωή: "Βλέπω τον εαυτό μου διαφορετικά προφανώς από τους άλλους ανθρώπους. Προσπαθώ να μένω αληθινός στις αξίες που είχα πάντα, σ' αυτές με τις οποίες μεγάλωσα, αλλά συνηθίζω και να λέω πως η μόνη σταθερά στη ζωή μου είναι η αλλαγή. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω αυτή την προσέγγιση για τη ζωή, να είμαι ανοιχτόμυαλος, να μαθαίνω και να αναπτύσσω τον εαυτό μου. Να είμαι όσο καλύτερος άνθρωπος μπορώ. Έχω τα ελαττώματά μου, όπως και όλοι οι άλλοι, αλλά προσπαθώ να θυμίζω στον εαυτό μου πόσο ευλογημένος είμαι που βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση. Ειδικά στις μεγάλες στιγμές των μεγάλων τουρνουά, όπως αυτό, που γράφεται ιστορία, προσπαθώ να θυμίζω στον εαυτό μου τις πρώτες μέρες τις καριέρας μου, πως μεγάλωσα, που μεγάλωσα. Είμαι ευλογημένος και ευγνώμων που έχω αυτή τη ζωή τώρα, χωρίς αμφιβολία. Οπότε πρέπει συνεχώς να το επαναλαμβάνω αυτό στον εαυτό μου, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, και να συνεχίζω να δουλεύω και να απολαμβάνω να παίζω αυτό το άθλημα, κάτι που κάνω. Φυσικά ήττες σαν και τη σημερινή δεν είναι ευχάριστες, αλλά στις μεγαλύτερες ήττες σου μαθαίνεις και τα μεγαλύτερα μαθήματά σου ως παίκτης και ως άνθρωπος. Προσπαθώ να ενισχύσω αυτή τη νοοτροπία. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην τους αρέσουν όσα κάνω εντός και εκτός γηπέδων, καταλαβαίνω ότι δε γίνεται να σε συμπαθούν όλοι και αυτό είναι εντάξει. Απλά πιστεύω πως είναι σημαντικό να έχεις μια αντίληψη του ποιος είσαι, ποια είναι η θέση σου στη ζωή, να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις και να συνεχίζεις."

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots