Djokovic: "Φαβορί ο Rafa"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic YouTube / Roland Garros
tennisnews team Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 - 14:32

Παρόλο που είναι κυριολεκτικά ανίκητος φέτος -ενώ παραδέχτηκε και πως οι συγκεκριμένες συνθήκες στις οποίες γίνεται το φετινό Roland Garros πιθανότατα θα τον βοηθήσουν- ο Novak Djokovic δεν παύει να πιστεύει πως σε έναν τελικό στο Παρίσι, ο Rafa Nadal θα είναι πάντα το φαβορί.

"Προφανώς και ο Rafa είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος στο Roland Garros. Έχει κερδίσει το τουρνουά αμέτρητες φορές και έχει χάσει μόνο 2 αγώνες σ' αυτά τα γήπεδα. Προφανώς οι συνθήκες είναι διαφορετικές απ' ότι τον Μάιο και τον Ιούνιο, οπότε αυτό μου δίνει καλύτερες πιθανότητες, επειδή οι μπάλες δεν αναπηδούν τόσο ψηλά και με βοηθάει. Πέρα απ' αυτό, ο Rafa είναι ακόμα το φαβορί, επειδή παίζουμε στο χώμα. Το να τον αντιμετωπίζεις στα 5 σετ και στον τελικό του Roland Garros αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση στο τένις στην εποχή μας. Ήδη γνωρίζετε πως έχω χάσει από εκείνον σε τελικούς εδώ, αλλά και πως είμαι ένας από τους πολύ λίγους που τον έχουν κερδίσει εδώ."

Σωματικά ο Nole διαβεβαίωσε πως θα είναι εντάξει, μιας και ο αγώνας του με τον Τσιτσιπά μπορεί να είχε 5 σετ, αλλά δεν ξεπέρασε τις 4 ώρες: "Παρόλο που έπαιξα 5 σετ, δεν αισθάνομαι εξαντλημένος. Ήταν σχεδόν 4 ώρες αγώνα, μια σκληρή μάχη, αλλά νιώθω καλά. Έχω αρκετό χρόνο για να αναρρώσω στο 100% μέχρι τον αγώνα με τον Rafa."

Για το rivalry με τον Nadal, στο οποίο κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια: "Τον έχω αντιμετωπίσει αμέτρητες φορές. Νομίζω πως το rivalry μας είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του τένις. Έχουμε δώσει σχεδόν 60 αγώνες! Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς πόσοι ήταν. Προφανώς και είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός μου. Και οι δυο έχουμε ωθήσει τον άλλον στα όριά του και αυτό μας έχει ωφελήσει. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα πάει ο αγώνας. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε και τις συνθήκες εκείνης της ημέρας στο court."

Για το αν είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας του: "Οι τελικοί Grand Slam είναι πάντα απίθανοι. Δουλεύεις όλο το χρόνο για αυτά τα παιχνίδια. Κάθε χρόνο στοχεύεις και παλεύεις για τίτλους σαν κι αυτούς, αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι και ο πιο σημαντικός αγώνας της καριέρας μου. Είχα πιο μεγάλες στιγμές, από άποψη προσωπικής σημαντικότητας. Πιθανώς η πρώτη μου νίκη στο Wimbledon, όπου επίσης έπαιζα με τον Nadal. Το Wimbledon ήταν ένα τουρνουά που ονειρευόμουν από μικρό παιδί να κερδίσω. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Επίσης ο τελικός εδώ με τον Murray, όπου είχα κερδίσει τον πρώτο μου τίτλο στο Παρίσι για πρώτη φορά. Φυσικά μια νίκη στο Roland Garros θα είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας ονειρικής χρονιάς. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να το κερδίσω. Είμαι πολύ κοντά, αλλά και ο μεγαλύτερος αντίπαλος που είχα ποτέ θα στέκεται απέναντί μου. Ας ελπίσουμε να γίνει ένας καλός αγώνας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots