Στον τελικό του RG η Kenin (vids)

 
Sofia Kenin
Sofia Kenin Eurosport
tennisnews team Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 - 19:37

H Sofia Kenin πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros και θα διεκδικήσει το Σάββατο τον 2ο Grand Slam τίτλο της για το 2020!

Η 21χρονη Αμερικανίδα έδωσε συνέχεια στο υπέροχο ταξίδι της στο φετινό Roland Garros, επικρατώντας της Petra Kvitova έπειτα από ένα κλειστό παιχνίδι με 6-4, 7-5, έπειτα από 1 ώρα και 45 λεπτά μάχης στο Philippe Chatrier.

Και οι δυο παίκτριες έπαιξαν πολύ επιθετικά και έβγαζαν πολύ μεγάλα χτυπήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με την Kenin να επικρατεί τελικά σε λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά. Με 23 winners και 20 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το παιχνίδι η Αμερικανίδα, ενώ 28 winners και 33 αβίαστα λάθη έκανε η Kvitova.

Στα πρώτα λεπτό το ματς είχε γρήγορο ρυθμό και η Kenin κατάφερε να προηγηθεί με double break στο 4-1. H Kvitova μείωσε σε 4-3 και είχε μια μπάλα για την ισοφάριση, η Kenin όμως υπερασπίστηκε δύσκολα το σερβίς της και έφτασε στο 5-3. Πιο εύκολα κέρδισε το επόμενο service game της η Αμερικανίδα και έκλεισε το 1ο σετ στο 6-4.

Στο 2ο σετ τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα για την 21χρονη, που άντεξε πάντως την απόπειρα για αντεπίθεση της Kvitova και έσωσε το πρώτο break point του σετ στο 4ο game, για να κρατήσει το σερβίς της και να κάνει το 2-2.

Λίγο αργότερα έκανε εκείνη το break και αφού έσβησε άλλα 4 break points, κράτησε ξανά το σερβίς της και έφτασε στο 4-2. Παρόλο που μέχρι τότε στα κρίσιμα σημεία έδειχνε να είναι η δυνατότερη παίκτρια, η Kenin έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς όταν σέρβιρε για την πρόκριση και η έμπειρη Τσέχα το εκμεταλλεύτηκε αυτό για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Η Kenin ωστόσο απάντησε με νέο break ανακτώντας το πάνω χέρι στο σετ και σέρβιρε για 2η φορά για τη νίκη, κάνοντάς το με επιτυχία, για να ολοκληρώσει στο 12ο game του 2ου σετ τον μεγαλύτερο θρίαμβό της έως τώρα στο Παρίσι.

Η πρωταθλήτρια του Australian Open, θα διεκδικήσει και 2ο Grand Slam τίτλο στο 2020, με τον οποίο μπορεί να φτάσει στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Σαββάτου (16:00GR) τη 19χρονη Iga Swiatek, που σε 6 αγώνες στο τουρνουά έχει χάσει μόνο 23 games, κάνοντας μια πολύ εντυπωσιακή πορεία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots