Nole εναντίον Στεφ στην 4άδα! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Roland Garros / FFT
tennisnews team Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 - 22:49

O Novak Djokovic έκαμψε την αντίσταση του Pablo Carreno Busta στα 4 σετ και επιβεβαίωσε το μεγάλο ραντεβού με τον Στέφανο Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Roland Garros! 

Αν και δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να χάσει και το πρώτο του σετ στο τουρνουά, ο Novak Djokovic βρήκε τον εαυτό του στα επόμενα σετ και επιβλήθηκε του μαχητικού Pablo Carreno Busta με 4-6, 6-2, 6-3, 6-4 για να κάνει δικό του το τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών. 

Ο κορυφαίος τενίστας για φέτος και αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, θα είναι λοιπόν ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά, στον πρώτο ημιτελικό του Έλληνα τενίστα στο Roland Garros. 

Ο Djokovic, ο οποίος βελτίωσε το ρεκόρ του στο χωμάτινο Grand Slam στο 73-14 νίκες, χρειάζεται ακόμα 2 νίκες για να φτάσει στην κατάκτηση του 18ου Grand Slam τίτλου του, που θα τον κάνει ταυτόχρονα και τον μοναδικό παίκτη στην ιστορία που θα έχει κερδίσει όλα τα Slams τουλάχιστον από 2 φορές!

Χρειάστηκε 3 ώρες και 10 λεπτά για να πάρει αυτή την πρόκριση ο 33χρονος Σέρβος, στην αναμφίβολα δυσκολότερη αναμέτρηση που έδωσε μέχρι τώρα στο τουρνουά. Και οι δυο παίκτες είχαν συνολικά καλό αγώνα, με τον Djokovic να έχει 53 winners και 41 αβίαστα λάθη και τον Carreno Busta 42 winners και 29 αβίαστα λάθη. 

Στο 1ο σετ ωστόσο, ο Djokovic δεν ήταν καθόλου καλός, δείχνοντας να τον ενοχλεί αρκετά ο δικέφαλός του στο αριστερό χέρι. Βρέθηκε πίσω με break στο 5ο game (2-3) και παρόλο που ισοφάρισε στο 8ο (4-4), υπέστη νέο break αμέσως μετά και τελικά έχασε για 1η φορά σετ στο τουρνουά.

Βελτίωσε όμως τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς και περιόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα αβίαστα λάθη στο 2ο σετ, για να κάνει break στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (6-2) και να το κατακτήσει σχετικά εύκολα. Πριν κάνει το πρώτο break, o Nole είχε χρειαστεί να σβήσει διπλό break point του Ισπανού στο 1-1, 15-40, στην πιο επικίνδυνη στιγμή στο ματς για τον Σέρβο.

Στο 3ο σετ ο Djokovic προηγήθηκε με 3-0, αλλά ο Carreno Busta συνέχισε να του δυσκολεύει τη ζωή και με ένα δικό του σερί ισοφάρισε σε 3-3. Ο Nole όμως, αφού έσβησε και break point στο 7ο game, κατάφερε να πάρει ξανά το πάνω χέρι και τελικά να κερδίσει το σετ με 6-3, έχοντας πια ξεκάθαρο προβάδισμα στο παιχνίδι.

Και στο 4ο σετ ο Carreno Busta ήταν μαχητικός, σβήνοντας 4 break points για να κάνει το 2-1 στο 3ο game και ακόμα ένα στο 5ο game, για να προηγηθεί με 3-2. Τελικά το break έγινε από τον Djokovic στο 7ο game, με τον Σέρβο να προηγείται με 4-3.

Στο επόμενο game χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-40 και να σβήσει 3 break points o Σέρβος για να διατηρήσει τη διαφορά του break και να φτάσει στο 5-3, ενώ στο 10ο game επέστρεψε από το 15-30 και υπερασπίστηκε ξανά το σερβίς του, για να "σφραγίσει" τη νίκη χωρίς να μπει σε περισσότερες περιπέτειες.

Για 10η φορά στην καριέρα του θα παίξει στα ημιτελικά του Roland Garros o Djokovic, ο οποίος συνολικά προκρίθηκε στον 38ο ημιτελικό του σε Grand Slam διοργάνωση. Το ρεκόρ του είναι πάρα πολύ καλό σε ημιτελικούς, έχοντας κερδίσει τους 12 από τους 13 τελευταίους και τους 26 συνολικά (26-11).

Απέναντι στον Τσιτσιπά θα βρεθεί για 6η φορά, έχοντας κερδίσει τις 3 από τις 5 προηγούμενες συναντήσεις τους (3-2). Σε best-of-five θα αναμετρηθούν για 1η φορά, ενώ στο χώμα για 2η, με τη μοναδική προηγούμενη αναμέτρηση να είναι στη Μαδρίτη το 2019, όπου ο Σέρβος είχε κερδίσει 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots