Midnight Express: Ο ιστορικός 100ός αγώνας του Rafa στο Παρίσι! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Roland Garros / FFT
tennisnews team Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 - 2:26

O Rafael Nadal κέρδισε τον Jannik Sinner με 3-0 σετ στις 01:26 τα ξημερώματα στο Παρίσι, συμμετέχοντας σε ακόμα ένα ρεκόρ στο Roland Garros, στον αγώνα που ολοκληρώθηκε πιο αργά στην ιστορία του τουρνουά!

Είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του Roland Garros που γίνονται αγώνες με τεχνητό φως και ο Rafael Nadal κατάφερε να είναι παρών σε ακόμα ένα ιστορικό γεγονός στο παρισινό Grand Slam, στον αγώνα που ολοκληρώθηκε πιο αργά από κάθε άλλον στην ιστορία του τουρνουά.

Τα ρολόγια στο Παρίσι έγραφαν 01:26, όταν ο Nadal τελείωσε το ματς με τον Jannik Sinner, τον οποίο κέρδισε με 7-6 (4), 6-4, 6-1, σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες στο Philippe Chatrier.

Ο αγώνας είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις 22:30, καθώς θυμίζουμε πως προηγήθηκε λίγες ώρες πριν Diego Schwartzman και Dominic Thiem "έκαναν κατάληψη" στο κεντρικό στάδιο του Roland Garros για περισσότερο από 5 ώρες!

Το έργο του Nadal απέναντι στον πολύ ταλαντούχο Sinner δεν ήταν καθόλου εύκολο, όπως μαρτυρά και το γεγονός ότι χρειάστηκε 2 ώρες και 49 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του 19χρονου, παρόλο που το έκανε στα τρια σετ. 

O Sinner είχε το πρώτο break point του αγώνα στο 5ο game και είχε τελικά και το πρώτο break στο 11ο game, για να προηγηθεί με 6-5. Είχε δηλαδή την ευκαιρία να σερβίρει για την κατάκτηση του σετ, με τον Nadal να απαντάει άμεσα και να στέλνει το σετ στο tie-break. Εκεί προηγήθηκε με 5-2 και έφτασε σε τριπλό set point στο 6-3, για να αξιοποιήσει τη 2η ευκαιρία του και να πάρει το tie-break με 7-4.

Ο 19χρονος ήταν πολύ επικίνδυνος και στο 2ο σετ, στο οποίο πάλι έκανε πρώτος break και προηγήθηκε με 3-1. Ο Nadal για ακόμα μια φορά απάντησε άμεσα και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, για να κερδίσει τα 5 από τα 6 τελευταία games του σετ και να το κατακτήσει με 6-4. 

Η κατάτασταση απλοποιήθηκε αρκετά για τον 12 φορές πρωταθλητή μετά και την κατάκτηση του 2ου σετ, καθώς στο 3ο σετ τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα γι' αυτόν, κερδίζοντας τα πρώτα 4 games και κάνοντας ακόμα ένα break στο 7ο game, για να διαμορφώσει το τελικό 6-1.

Ο Nadal έφτασε τις 98 νίκες σε 100 αναμετρήσεις στο Roland Garros και προκρίθηκε για 13η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά. Και τις 12 προηγούμενες φορές που μπήκε στα ημιτελικά κατέκτησε τον τίτλο, έχοντας 12-0 νίκες σε ημιτελικούς και 12-0 νίκες σε τελικούς! 

Θα έχει δυο μέρες για να ξεκουραστεί και την Παρασκευή θα επιστρέψει στο Philippe Chatrier για να αντιμετωπίσει τον Diego Schwartzman, από τον οποίο ηττήθηκε στην πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους, πριν μερικές ημέρες στη Ρώμη, αλλά αυτή ήταν και η μοναδική του ήττα, στις 10 φορές που τον έχει αντιμετωπίσει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots