Στα ημιτελικά η 19χρονη Swiatek! (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek Eurosport
tennisnews team Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 - 23:26

Το όνειρο της 19χρονης Iga Swiatek για τον τίτλο στο Roland Garros έρχεται όλο και πιο κοντά, καθώς με νέα εντυπωσιακή εμφάνιση η νεαρή Πολωνή "εξουδετέρωσε" και τη Martina Trevisan, για να μπει στον 1ο της ημιτελικό στο Roland Garros χωρίς να χάσει σετ!

Η Iga Swiatek κέρδισε τα 12 από τα 13 τελευταία games της αναμέτρησής της με τη Martina Trevisan και προκρίθηκε στον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση στα 19 της χρόνια!

Η πολύ ταλαντούχα Πολωνή τενίστρια, απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν ήταν η μεγάλη νίκη της επί της Simona Halep στον 4ο γύρο, καθώς συνεχίζει να παίζει εντυπωσιακό τένις και να φτάνει εύκολα στις νίκες της στο Παρίσι.

Απέναντι στην Trevisan έμεινε πίσω με 1-3, αλλά κέρδισε τα 12 από τα 13 επόμενα games και πανηγύρισε τη νίκη με 6-3, 6-1 σε 78 λεπτά στο Philippe Chatrier, για να σταματήσει ταυτόχρονα την επίσης πολύ σπουδαία πορεία της 26χρονης Ιταλίδας, που ξεκίνησε από τα προκριματικά.

H Swiatek πέτυχε 20 winners στο σημερινό παιχνίδι, ενώ έκανε και 19 αβίαστα λάθη. Ήταν πολύ καλή στις κρίσιμες στιγμές, καθώς έσβησε τα 7 από τα 9 break points που αντιμετώπισε και πολλά από τα συνεχόμενα games που κέρδισε ήταν γεμάτα από την Trevisan, που πάλεψε σε όλα, αλλά κέρδισε μόλις ένα μετά το καλό της ξεκίνημα και το 3-1, το οποίο ήταν μάλιστα με break.

Μόλις 20 games έχει χάσει η Swiatek σε 5 αναμετρήσεις έως τώρα στο τουρνουά, χάνει δηλαδή 4 games μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι! Η απίθανη πορεία της 19χρονης θα συνεχιστεί στα ημιτελικά της Πέμπτης, όπου θα αντιμετωπίσει μια ακόμα qualifier και μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, τη Nadia Podoroska.

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει ένα νέο career high στο Νο.33 του κόσμου - με το προηγούμενο ρεκόρ της να είναι το Νο.48, η Swiatek μπορεί αν προκριθεί στον τελικό να σκαρφαλώσει στο Νο.24 του κόσμου, ενώ αν κερδίσει το τρόπαιο θα φτάσει στο Νο.17!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots