Από τα προκριματικά, στα ημιτελικά η Podoroska! (vids)

 
Nadia Podoroska
Nadia Podoroska Eurosport
tennisnews team Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 - 15:49

H απίστευτη ιστορία της Nadia Podoroska στο φετινό Roland Garros συνεχίζεται! Η 23χρονη τενίστρια, που ξεκίνησε από τα προκριματικά του τουρνουά, έχασε μόνο 6 games από την Elina Svitolina και προκρίθηκε στα ημιτελικά του παρισινού Grand Slam!

Στον πρώτο της αγώνα απέναντι σε Top 20 παίκτρια (ναι, καλά διαβάσατε), η Nadia Podoroska επιβλήθηκε της Elina Svitolina με 6-2, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros!

H Podoroska είχε παίξει μόνο έναν αγώνα για κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης πριν ταξιδέψει στο Παρίσι, στο US Open το 2016, ενώ είχε συνολικά άλλες 5 παρουσίες σε προκριματικά ταμπλό, κερδίζοντας μόνο μια φορά τον 1ο προκριματικό γύρο!

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που έχει καταφέρει στο φετινό Roland Garros η 23χρονη τενίστρια από την Αργεντινή, η οποία κέρδισε σήμερα τον 8ο αγώνα της στη σειρά, για να προκριθεί στην τελική 4άδα του Roland Garros!

Το έκανε μάλιστα κόντρα στην παίκτρια που είχε την υψηλότερη θέση στην κατάταξη απ' όσες συνέχιζαν στο τουρνουά, την Elina Svitolina, που βρισκόταν στο Νο.3 του ταμπλό - χάνοντας μόνο 6 games.

Πλέον στο ταμπλό βρίσκονται ακόμα οι Sofia Kenin και Petra Kvitova από seeders, Νο.6 και Νο.11 στην παγκόσμια κατάταξη αντίστοιχα, ενώ η αμέσως επόμενη με την καλύτερη θέση στην κατάταξη είναι η Iga Swiatek, που βρίσκεται στο Νο.54 του κόσμου.

Προσκολλημένη στο παιχνίδι της, παρότι αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας στην καριέρα της που αντιμετώπισε τενίστρια από το Top 10, αλλά και από το Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, η Podoroska κατάφερε να διαχειριστεί πολύ καλά όλους τους παράγοντες της αναμέτρησης και να φτάσει στην πρόκριση σε 79 μόλις λεπτά.

Εκμεταλλεύτηκε τα πολλά προβλήματα που είχε σήμερα η Svitolina από τη γραμμή του σερβίς και της έκανε συνολικά 8 break, ενώ και η Ουκρανή είχε 5 break στο ματς. Η Podoroska τελείωσε επίσης το παιχνίδι με 30 winners και 30 αβίαστα λάθη, ενώ η Svitolina κινήθηκε σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς, έχοντας μόλις 8 winners και 22 αβίαστα λάθη.

Αφού κέρδισε σχετικά άνετα το 1ο σετ, παρότι τα περισσότερα games ήταν γεμάτα αλλά έχασε μόλις 2, η Podoroska είχε να διαχειριστεί και το βάρος του να έχει το πάνω χέρι στο υπόλοιπο του αγώνα. Κι αυτό το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία, αφου έμεινε 3 φορές πίσω με break στο 2ο σετ, στο 2-1, στο 3-2 και στο 4-3, απαντώντας άμεσα και στα 3 break της Ουκρανής για να ισοφαρίσει σε 2-2, 3-3 και 4-4 αντίστοιχα.

Στο 9ο game κράτησε για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα το σερβίς της, πέρασε μπροστά με 5-4 και με νέο break στο 10ο game, στο 3ο της match point συγκεκριμένα, "σφράγισε" τη σημαντικότερη με τεράστια διαφορά νίκη της στην έως τώρα καριέρα της.

Από το Νο.131 της παγκόσμιας κατάταξης και έχοντας για career high το Νο.130, η Podoroska αναμένεται να "εκτοξευτεί" 82 θέσεις ψηλότερα τουλάχιστον την επόμενη Δευτέρα και να "αναρριχηθεί" στο Νο.48 ή στο Νο.49, αναλόγως από το τι θα κάνει αύριο η Laura Siegemund ενάντια στην Petra Kvitova.

Φυσικά αν συνεχίσει στο τουρνουά, η Podoroska μπορεί να βρεθεί πολύ ψηλότερα, ακόμα και στο Top 20 αν κατακτήσει τον τίτλο, ή στο Νο.31 - ακριβώς 100 θέσεις ψηλότερα από σήμερα - αν προκριθεί στον τελικό.

Στα ημιτελικά της Πέμπτης, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα μιας άλλης qualifier και μεγάλης έκπληξης του τουρνουά, Martina Trevisan, με τη 19χρονη Iga Swiatek, που επίσης έχει κάνει μεγάλη υπέρβαση για να βρεθεί εδώ, αποκλείοντας τη Simona Halep.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots