Κέρδισε και περιμένει Τσιτσιπά ο Rublev (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev Eurosport
tennisnews team Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 - 16:06

Ο Andrey Rublev κέρδισε μια πολύ δυνατή μάχη 4 ωρών με τον Marton Fucsovics και προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό στο Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει ξανά τον Στέφανο Τσιτσιπά, λίγες μέρες μετά τον τελικό του Αμβούργου.

Ο Rublev πέρασε δύσκολο μεσημέρι στο Suzanne Lenglen και χρειάστηκε 3 ώρες και 53 λεπτά, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Fucsovics με 6-7 (4), 7-5, 6-4, 7-6 (3) και να προκριθεί στα προημιτελικά του Roland Garros.

O 22χρονος Ρώσος, πρωταθλητής πριν 8 μέρες στο Αμβούργο σε εκείνον τον συναρπαστικό τελικό που έδωσε με τον Στέφανο Τσιτσιπά, έφτασε τις 9 διαδοχικές νίκες και προκρίθηκε για 3η φορά στην καριέρα του σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, 2ο συνεχόμενο, μετά τον προημιτελικό στο US Open.

Θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, που κέρδισε τον Dimitrov με 6-3, 7-6 (9), 6-2.

Δεν είχε καθόλου εύκολο έργο ο Rublev σήμερα, απέναντι σε έναν εξαιρετικό Fucsovics. Παρότι επέστρεψε 2 φορές από break πίσω στο 1ο σετ, το έχασε στο tie-break, ενώ υπέστη break και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, μένοντας πίσω με 1-4 και με 2-5.

Κατάφερε ωστόσο να ανεβάσει κατακόρυφα το επίπεδό του σε εκείνο το πολύ κρίσιμο σημείο και να κερδίσει 5 games στη σειρά, για να κατακτήσει το 2ο σετ με 7-5. Στο 3ο σετ επίσης βρέθηκε πίσω με break στο 1-3, αλλά κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games και το πήρε και αυτό.

Στο 4ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε στο break, με τον Ούγγρο να έχει τη μεγάλη ευκαιρία του στο 10ο game, στο οποίο είχε τριπλό break point για το 6-4. Ο Rublev κατόρθωσε να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 5-5, για να κερδίσει λίγο αργότερα το tie-break με 7-3 και να "σφραγίσει" τη νίκη.

Μια νίκη που τον φέρνει πλέον "αγκαλιά" με την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας καλές πιθανότητες να ανεβεί ακόμα και στην 9η θέση μετά το Roland Garros, χωρίς να χρειαστεί να πετύχει άλλη νίκη στο Παρίσι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots