Επέστρεψε στα προημιτελικά μετά από 8 χρόνια η Kvitova (vid)

 
Petra Kvitova
Petra Kvitova Eurosport
tennisnews team Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 - 14:01

H Petra Kvitova κέρδισε την Shuai Zhang και επέστρεψε στα προημιτελικά του Roland Garros για πρώτη φορά από το 2012. Στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση προκρίθηκε η Laura Siegemund.

Η Kvitova χρειάστηκε 85 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Shuai Zhang, της οποίας επιβλήθηκε με 6-2, 6-4 στον πρώτο αγώνα της ημέρας στο Philippe Chatrier.

Η 30χρονη Τσέχα, Νο.7 στο ταμπλό, πέτυχε 23 winners και έχασε μόνο μια φορά το σερβίς της σε ολόκληρο το παιχνίδι, όταν ήταν ήδη μπροστά με double break στο 2ο σετ. Δεν απειλήθηκε δηλαδή σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Πιο αναλυτικά, η Kvitova πάτησε το γκάζι από τα πρώτα λεπτά και βρέθηκε πολύ σύντομα μπροστά με 4-0, για να κερδίσει το 1ο σετ με 6-2. Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 2-0 και έκανε κι άλλο break στο 7ο game για το 5-2. Η Κινέζα μείωσε σε 5-4, σβήνοντας και ένα match point στο 9ο game, η Τσέχα όμως έκλεισε το ματς με love service game στο επόμενο game.

Θα επιστρέψει στα προημιτελικά του Roland Garros για 1η φορά από το 2012 η Kvitova, όταν είχε κάνει την καλύτερη πορεία της στο Παρίσι, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Θα αντιμετωπίσει εκεί τη Laura Siegemund, που κέρδισε την Paula Badosa με 7-5, 6-2 και προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση.

Η 32χρονη Γερμανίδα ανέτρεψε το 3-5 του 1ου σετ για να πάρει τα 10 από τα 12 επόμενα games και να φτάσει στη μεγάλη νίκη απέναντι στην 22χρονη Ισπανίδα. Μια νίκη που θα την επαναφέρει και στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταηξς, από το Νο.66 που βρίσκεται σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots