Πρώτος στα προημιτελικά ο Rafa! (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Eurosport
tennisnews team Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 - 15:34

97-2 για τον Rafael Nadal στο Roland Garros, όπου έγινε ο πρώτος παίκτης χρονικά που μπήκε στα προημιτελικά!

Ακόμα ένα εύκολο μεσημέρι είχε ο Rafael Nadal στο Philippe Chatrier, καθώς συνέτριψε τον προερχόμενο από τα προκριματικά Sebastian Korda με 6-1, 6-1, 6-2 και πήρε μια πολύ εύκολη πρόκριση για τα προημιτελικά του Roland Garros.

Έγινε ο πρώτος παίκτης που προκρίθηκε χρονικά στην προημιτελική φάση και το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο που θα μπορούσε, αφού έχει χάσει 23 games σε 4 αναμετρήσεις στο Παρίσι. Τα 10 απ' αυτά ήταν στην πρεμιέρα του με τον Egor Gerasimov, αφού στη συνέχεια έχασε 4 games από τον Mackenzie McDonald, 5 από τον Stefano Travaglia και 4 από τον Korda.

Για 14η φορά μπήκε στα προημιτελικά του Roland Garros o Rafael Nadal, ο οποίος έφτασε τις 97 νίκες σε 99 αναμετρήσεις στο παρισινό major και τις 27 συνεχόμενες.

Το πιο δύσκολο για τον Nadal σήμερα ήταν να διαχειριστεί τις καιρικές συνθήκες και τον δυνατό άνεμο, που γενικά δυσκόλεψε τους παίκτες. Ο Ισπανός είχε 15 winners και 20 αβίαστα λάθη και κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση και να είναι σταθερός, σε αντίθεση με τον Korda που είχε καλά διαστήματα, αλλά έκανε πάρα πολλά λάθη, φτάνοντας τα 48 - έναντι 21 winners.

Ο Rafa κέρδισε τα πρώτα 5 games της αναμέτρησης και έκλεισε στο 7ο game το 1ο σετ, ενώ στο 2ο σετ προηγήθηκε με 2-0 και έκανε άλλα 2 break αργότερα, στο 5ο (4-1) και στο 7ο game (6-1), για να το κερδίσει με το ίδιο αποτέλεσμα.

Στο 3ο σετ ο Korda έκανε το μοναδικό του break στο ματς και προηγήθηκε με 2-0, όμως ο Nadal ανέβασε ξανά την απόδοσή του από εκείνο το σημείο κι έπειτα για να κερδίσει τα 6 επόμενα games και να τελειώσει το παιχνίδι σε λιγότερο από 2 ώρες.

Ο Nadal θα περιμένει την αναμέτρηση του Alexander Zverev με τον Jannik Sinner, για να μάθει τον αντίπαλό του στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots