Η Swiatek σταμάτησε τη Halep! (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek Eurosport
tennisnews team Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 - 13:59

Η 19χρονη Iga Swiatek σταμάτησε το σερί 17 νικών της Simona Halep και με μια πολύ εντυπωσιακή νίκη στην οποία έχασε μόνο 3 games από τη Ρουμάνα, προκρίθηκε στον πρώτο της major προημιτελικό! Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Martina Trevisan, που έκανε νέα υπέρβαση αποκλείοντας την Kiki Bertens!

Με δυο μεγάλες εκπλήξεις ξεκίνησε η δεύτερη εβδομάδα του Roland Garros, καθώς Iga Swiatek και Martina Trevisan έδωσαν συνέχεια στις απίστευτες πορείες τους στο παρισινό Grand Slam, αφήνοντας εκτός δυο φαβορί, τις Simona Halep και Kiki Bertens. Το έκαναν μάλιστα στα δυο σετ, με τη Swiatek να πετυχαίνει αναμφίβολα τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας της, με το εμφατικό 6-1, 6-2 επί της Halep, σε 68 μόλις λεπτά! 

Η 19χρονη ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 30 winners και 20 αβίαστα λάθη, ενώ δεν επέτρεψε στην κορυφαία του ταμπλό να φτάσει σε break point σε ολόκληρο το παιχνίδι. Eκείνη αντίθετα "έσπασε" 2 φορές το σερβίς της Halep σε κάθε σετ, για να φτάσει σ' αυτόν τον τεράστιο θρίαμβο.

Όλη η πορεία της Swiatek μέχρι στιγμής είναι άκρως εντυπωσιακή. Η νεαρή Πολωνή απέκλεισε με 6-1, 6-2 τη Marketa Vondrousova, Νο.15 στο ταμπλό, στην πρεμιέρα της στο τουρνουά. Στον 2ο γύρο κέρδισε τη Su-wei Hsieh με 6-1, 6-4 και στον 3ο γύρο τη Eugenie Bouchard με 6-3, 6-2. Έχει χάσει δηλαδή 16 games σε 4 αναμετρήσεις έως τώρα, για να μπει στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση!

Εκεί θα αντιμετωπίσει μια ακόμα παίκτρια που κάνει με διαφορά το καλύτερο τουρνουά της ζωής της, την Ιταλίδα Martina Trevisan, που μετά από τις νίκες της επί των Camila Giorgi, Coco Gauff και Μαρίας Σάκκαρη, απέκλεισε και την Kiki Bertens, με 6-4, 6-4!

Σε κάθε αγώνα πετυχαίνει και τη σημαντικότερη νίκη της έως τώρα στο τουρνουά η 26χρονη Trevisan, η οποία έπαιξε για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros φέτος, μπαίνοντας μέσα από τα προκριματικά και έχει καταφέρει να πετύχει τις πρώτες νίκες της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης. Αυτή ήταν η 7η νίκη της στη σειρά στο Παρίσι, σε έναν αγώνα που η Bertens έμεινε πολύ μακριά από τον καλό της εαυτό και έκανε σχεδόν τα τριπλάσια λάθη, απ' όσους winners είχε (13-32).

Η Trevisan ήταν συνεχώς μπροστά και μάλιστα είχε προηγηθεί με 5-1 στο 1ο σετ και με 3-0 στο 2ο. Παρά το γεγονός πως η Ολλανδέζα, Νο.5 στο ταμπλό, μείωσε σε 5-4 στο 1ο και είχε game point για το 5-5, ενώ ισοφάρισε σε 3-3 στο 2ο σετ, η Trevisan δεν έχασε τη συγκέντρωσή της ούτε την ψυχραιμία της και κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση και να πάρει την σπουδαιότερη πρόκριση της ζωής της, με την οποία εξασφαλίζει και μια επιταγή 283.500 ευρώ, περίπου τα 3/4 από τα συνολικά χρηματικά έπαθλα που έχει κερδίσει μέχρι τώρα σε όλη την καριέρα της!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots