Daniel Altmaier: Από τα προκριματικά στους "16"! (vid)

 
Daniel Altmaier
Daniel Altmaier Eurosport
tennisnews team Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 - 14:28

Ο Daniel Altmaier συνεχίζει να γράφει το δικό του παραμύθι στο Παρίσι! Ο 22χρονος Γερμανός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.186 του κόσμου και δεν είχε λάβει μέρος ούτε σε προκριματικό ταμπλό Grand Slam προηγουμένως στην καριέρα του, κέρδισε τον Matteo Berrettini με 3-0 σετ και με την 6η διαδοχική νίκη του μπήκε στη 16άδα του Roland Garros!

Το -βγαλμένο από παραμύθι- ταξίδι του Daniel Altmaier στο φετινό Roland Garros θα συνεχιστεί και τη δεύτερη εβδομάδα του, καθώς ο νεαρός Γερμανός "πέταξε" εκτός ταμπλό και το Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, Matteo Berrettini, με το επιβλητικό 6-2, 7-6 (5), 6-4.

Mπορεί να μην ήταν στην καλύτερή του μέρα ο Berrettini, αυτό όμως δεν υποβαθμίζει τη νίκη του Altmaier, που έπαιξε και σήμερα απίθανο τένις. Ο Γερμανός qualifier, με το πολύ εμπνευσμένο παιχνίδι του και το πανέμορφο backhand του με το ένα χέρι, πέτυχε 23 winners και έκανε μόνο 21 αβίαστα λάθη, μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά αγώνα, στο ντεμπούτο του στο Philippe Chatrier. 

Στο 1ο σετ αιφνιδίασε τον Berrettini με break στο ξεκίνημα για το 3-0 και ακόμα ένα στο 8ο game για το 6-2. Στο 2ο σετ ο Ιταλός αντεπιτέθηκε και προηγήθηκε με 2-0, μένοντας μπροστά μέχρι και το 5-3. Δεν κατάφερε όμως να κλείσει το σετ στο σερβίς του, με τον Altmaier να το εκμεταλλεύεται αυτό. Αφού ισοφάρισε σε 5-5, ο 22χρονος "γύρισε" το σετ στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-5. Και ούτε τότε τον κατέβαλε η πίεση, όταν βρέθηκε ένα σετ μακριά από μια τόσο σημαντική νίκη.

Στο 3ο σετ έσβησε ένα break point στο 2ο game (0-1, 30-40) και ακόμα δυο στο 4ο game (1-2, 15-40), για να κάνει εκείνος πρώτος το break στο 5ο game (3-2), εκμεταλλευόμενος ένα πολύ κακό service game του Berrettini. Συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του χωρίς να τον επιβαρύνει η παραμικρή πίεση και χωρίς να απειληθεί με άλλο break point, o Γερμανός κατόρθωσε να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του στο 10ο game του 3ου σετ.

Ήταν προφανώς η 1η Top 10 νίκη για τον Altmaier, που κέρδισε τους πρώτους δυο αγώνες του για το ATP Tour το 2017 στην Αττάλεια, σε ένα τουρνουά που έπαιξε ως lucky loser. Εκεί έπαιξε τον πρώτο του προημιτελικό σε ΑΤΡ και έκτοτε δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο στο κορυφαίο επίπεδο, κερδίζοντας μόλις άλλους δυο αγώνες tour-level στην καριέρα του (4-4 ρεκόρ καριέρας πριν από το Roland Garros).

Όταν ταξίδευε για το Παρίσι, ο Γερμανός δεν είχε συμμετάσχει ξανά σε προκριματικό ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης. Για πρώτη φορά μπήκε στο Top 200 πριν 3 εβδομάδες, όταν ανέβηκε και στο career high του, το Νο.183 του κόσμου. Όταν ξεκινούσε το 2020 βρισκόταν στο Νο.276 του κόσμου και σήμερα βρίσκεται στο Νο.186. Πλέον, έχει εξασφαλίσει μια άνοδο κοντά στο Νο.120 και αν κερδίσει ακόμα έναν αγώνα θα μπει και στο Top 100.

Στην 1η του παρουσία σε προκριματικά major διοργάνωσης κέρδισε τους Tallon Griekspoor (6-1, 6-3), Hiroki Moriya (6-1, 6-2) και Ruben Bemelmans (6-3, 1-6, 6-3), ενώ ακολούθησε η απίστευτη πορεία του στο κυρίως ταμπλό, που ακόμα δεν έχει σταματήσει.

Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Feliciano Lopez με 7-6 (1), 6-4, 6-4, στον 2ο γύρο τον Jan-Lennard Struff με 6-3, 7-6 (4), 6-3 και σήμερα τον Berrettini, επίσης χωρίς να απωλέσει σετ, για να προκριθεί στην τελική 16άδα του παρισινού Grand Slam!

Η ιστορία του Altmaier θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, όταν και θα δώσει τον επόμενο αγώνα του, με φόντο πλέον μια θέση στα προημιτελικά του Roland Garros. Θα αντιμετωπίσει τον Pablo Carreno Busta, που κέρδισε στην ισπανική μονομαχία τον Roberto Bautista Agut με 6-4, 6-3, 5-7, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots