O Djokovic συμφωνεί με Nadal για τα "underarm" σερβίς (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Roland Garros | YouTube
tennisnews team Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 - 22:35

Rafael Nadal και Novak Djokovic εξέφρασαν τις απόψεις τους για το αρκετά συχνό φαινόμενο του "underarm" σερβίς στο φετινό Roland Garros και συμφώνησαν απόλυτα. 

Σήμερα, μετά την αναμέτρησή του με τον Ricardas Berankis, o Djokovic ρωτήθηκε σχετικά με το underarm serve, ένα χτύπημα που έφερε ξανά στην επικαιρότητα ο Νικ Κύργιος, το βλέπουμε αρκετά από τον Alexander Bublik και το δοκιμάσαν αυτές τις ημέρες και αρκετοί άλλοι παίκτες στο Roland Garros, όπου η αναπήδηση της μπάλας δεν είναι τόσο ψηλή όσο άλλες χρονιές.

Ο Nole μας παρέπεμψε στα λόγια του Nadal: "Είδα τι είπε ο Nadal σχετικά μ' αυτό και συμφωνώ 100% μαζί του. Οπότε δε χρειάζεται να επαναλάβω τη δήλωση. Δείτε τις δηλώσεις του, συμφωνώ με κάθε λέξη που είπε."

Ο Nadal είχε ρωτηθεί στη χθεσινή του συνέντευξη σχετικά με το underarm serve και εξήγησε ότι το μόνο που μπορεί να κρίνει αν είναι καλό ή όχι, είναι η αποτελεσματικότητά του.

"Αν κερδίζεις τον πόντο, είναι καλή στρατηγική. Αν δεν τον κερδίζεις, δεν είναι καλή στρατηγική. Για παράδειγμα σήμερα (σ.σ. χθες) για τον Mackenzie δεν ήταν καλή στρατηγική. Με τον Bublik, εφόσον δουλεύει, είναι καλή στρατηγική.

Είναι μέρος του παιχνιδιού. Δε βλέπω αν είναι κάτι που δείχνει ή δε δείχνει ασέβεια. Αν το κάνεις αυτό με στόχο να κερδίσεις τον πόντο, κάντο. Πάντα ισχύει το ίδιο. Αν το κάνεις με στόχο να αναβαθμίσεις το παιχνίδι σου, ή για στρατηγικούς λόγους, τότε το στηρίζω 100%. Αν το κάνεις επειδή δε σέβεσαι τον αντίπαλό σου, τότε δεν είναι καλό", είχε πει ο Ισπανός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots