70 νίκες στο Roland Garros ο Djokovic (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Eurosport
tennisnews team Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 - 17:14

O Novak Djokovic "εξουδετέρωσε" με συνοπτικές διαδικασίες και τον Ricardas Berankis, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Roland Garros και να φτάσει τις 70 νίκες στο παρισινό Grand Slam, ισοφαρίζοντας το 2ο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών.

Ούτε σήμερα αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα ο Djokovic, ο οποίος ήταν σαρωτικός και συνέτριψε τον Berankis με 6-1, 6-2, 6-2 σε 83 μόλις λεπτά, για να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Roland Garros.

Για 15η διαδοχική χρονιά θα είναι στον 3ο γύρο του παρισινού Grand Slam ο Σέρβος, ο οποίος έφτασε επίσης τις 70 νίκες στα γήπεδα του Roland Garros (70-14). Ισοφάρισε το 2ο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, τις 70 νίκες του Roger Federer, το οποίο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ξεπεράσει μέσα στην εβδομάδα. Το καλύτερο ρεκόρ ανήκει φυσικά στον απόλυτο κυρίαρχο του Roland Garros, Rafael Nadal, που μετράει 95 νίκες στο τουρνουά.

Για ακόμα μια μέρα ο Djokovic έπαιξε πολύ καλά και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του, όπως είχε κάνει και στην προχθεσινή του πρεμιέρα με τον Mikael Ymer. Κέρδισε σε κάτι περισσότερο από 20 λεπτά το 1ο σετ χάνοντας μόλις ένα game και έκλεισε και το 2ο σετ πριν ολοκληρωθεί μια ώρα στο παιχνίδι.

Μεταξύ 2ου και 3ου σετ ο Berankis πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, δείχνοντας να αντιμετωπίζει κάποια ενόχληση στη μέση του. Συνέχισε πάντως το παιχνίδι ο Λιθουανός με το σκηνικό να μην αλλάζει ιδιαίτερα. Ο Nole κέρδισε τα 4 πρώτα games του 3ου σετ και φρόντισε να ολοκληρώσει την αποστολή του στο 8ο game, 1 ώρα και 23 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.

Ο Djokovic, ο οποίος είχε 25 winners και μόνο 14 αβίαστα λάθη σήμερα, θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον Daniel Elahi Galan, που κάνει αναμφίβολα το τουρνουά της ζωής του.

Ο 24χρονος Κολομβιανός, ο οποίος αγωνίστηκε για 1η φορά στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam τον Ιανουάριο στην Αυστραλία και αυτή την εβδομάδα πέτυχε τις πρώτες του νίκες σε μια Grand Slam διοργάνωση, μπήκε ως lucky loser στο Roland Garros, καθώς είχε ηττηθεί στον 3ο προκριματικό γύρο από τον Henri Laaksonen με 7-5, 6-1. Κατάφερε ωστόσο να κερδίσει στον 1ο γύρο τον Cameron Norrie με 4-6, 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, ενώ σήμερα κέρδισε και τον Tennys Sandgren, με το εμφατικό 6-2, 6-2, 6-3, για να μπει στον 3ο γύρο από το Νο.153 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots