Καλή αρχή από τον Thiem (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Eurosport
tennisnews team Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:04

O Dominic Thiem πραγματοποίησε θετικό ποδαρικό στο φετινό Roland Garros, κερδίζοντας με 3-0 σετ τον Marin Cilic.

Καλό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο Dominic Thiem στο Παρίσι, καθώς επιβλήθηκε του Cilic με 6-4, 6-3, 6-3 και ξεπέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα την πρόκληση αυτή, έχοντας απέναντί του έναν από τους πιο επικίνδυνους unseeded παίκτες του τουρνουά.

Ο αγώνας έγινε με κλειστή την οροφή του Philippe Chatrier και ο Thiem τα πήγε πολύ καλά στις συκγκεριμένες συνθήκες, έχοντας 17 winners και 21 αβίαστα λάθη. Περισσότερα από τα διπλάσια λάθη έκανε ο Cilic, που σταμάτησε στα 43, έχοντας και 24 winners.

O 27χρονος Αυστριακός, ο οποίος τα δυο τελευταία χρόνια φτάνει μέχρι τον τελικό του Roland Garros, έκανε break στο 9ο game του 1ου σετ και το κατέκτησε με 6-4. Άνοιξε το 2ο σετ με ένα άλλο break για το 2-0 και δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι σε αυτό, ενώ στο 3ο σετ βρέθηκε πίσω με 0-2, αλλά κέρδισε τα 5 επόμενα games και ουσιαστικά "καθάρισε" την αναμέτρηση, κλείνοντας το ματς στο 9o game, έπειτα από 2 ώρες και 6 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Thiem, ο οποίος έδωσε και τον πρώτο του αγώνα ως Grand Slam πρωταθλητής, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Jack Sock, που ήρθε από τα προκριματικά και έκανε ένα αψεγάδιαστο ματς νωρίτερα, για να κερδίσει τον Reilly Opelka με 6-4, 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots