Καλή νίκη στο ξεκίνημα για Σάκκαρη!

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Eurosport
tennisnews team Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 - 13:27

Κάτω από δύσκολες συνθήκες, η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο Roland Garros κερδίζοντας με 2-0 σετ την Ajla Tomljanovic. 

Υπό ελαφριά βροχή κατά διαστήματα, έντονη υγρασία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τη θερμοκρασία να είναι γύρω στους 12-13 βαθμούς, οι συνθήκες στον πρώτο αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη στο Roland Garros δεν ήταν καθόλου εύκολες, με τις μπάλες προφανώς να είναι πολύ "βαριές" δυσκολεύοντας και τις δυο παίκτριες.

Η Ελληνίδα τενίστρια έδειξε να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στις συνθήκες αυτές και κυριάρχησε απόλυτα στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ η Tomljanovic ισορρόπησε την κατάσταση, αλλά η πρωταθλήτριά μας έμεινε προσηλωμένη στο στόχο της και κατάφερε να "κλειδώσει" την πρόκριση χωρίς να χρειαστεί να πάει σε 3ο σετ, επικρατώντας της καλής της φίλης με 6-0, 7-5.

Όπως μαρτυρά και το τελικό 6-0, στο 1ο σετ η Μαρία δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Tomljanovic, που είχε κάπως νωθρό ξεκίνημα. Λόγω των συνθηκών ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο να δούμε πολλούς winners, ωστόσο η Μαρία κατάφερε να έχει μια πολύ καλή ισορροπία με 9 winners και 11 αβίαστα λάθη, παίζοντας πολύ καλά και επιθετικά, ενώ η Αυστραλή δεν είχε winner και υπέπεσε σε 8 λάθη.

Η Σάκκαρη δεν επέτρεψε στην Tomljanovic να πλησιάσει σε ένα break, ενώ αξιοποίησε και τις τρεις ευκαιρίες που είχε για να κάνει το 3/3 και να κερδίσει 6 games στη σειρά, κλείνοντας το πρώτο της σετ στο τουρνουά σε 26 μόλις λεπτά!

Διαφορετικά ήταν τα πράγματα στο 2ο σετ, στο οποίο η Tomljanovic προσαρμόστηκε καλύτερα στο κλίμα του αγώνα και αμφότερες οι δυο παίκτριες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στα σερβίς τους.

Αντάλλαξαν από 2 break στα 6 πρώτα games του σετ οι δυο παίκτριες και το σκορ ήταν 3-3. Η Tomljanovic έκανε και 3ο break στη συνέχεια και κατάφερε να αποκτήσει το προβάδισμα με 5-3, φτάνοντας 2 πόντους μακριά από την κατάκτηση του σετ στο 10ο game (5-4, 30-30).

Η Σάκκαρη έμεινε όρθια σ' αυτό το δύσκολο σημείο και κατάφερε να διατηρηθεί στο σετ, αξιοποιώντας την ευκαιρία της για να ισοφαρίσει σε 5-5. Στη συνέχεια έσβησε διπλό break point της Αυστραλής και από το 15-40 κράτησε το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 6-5 και με νέο break "σφράγισε" την πολύ σημαντική αυτή νίκη - ειδικά με τον τρόπο που ήρθε στο 2ο σετ - σε 76 λεπτά, κερδίζοντας τα 4 τελευταία games της αναμέτρησης.

Για 3η διαδοχική χρονιά ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Roland Garros η Σάκκαρη, η οποία θα αντιμετωπίσει τη 19χρονη Ρωσίδα Kamilla Rakhimova στον 2ο γύρο, που έκανε την πρώτη έκπληξη της ημέρας, κερδίζοντας τη Shelby Rogers με 6-2, 6-3! Ήταν η 1η νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam τουρνουά για τη Rakhimova, που έχει καταφέρει μέχρι τώρα να κερδίσει 4 παιχνίδια στο Παρίσι, ξεκινώντας από τα προκριματικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots