Σάκκαρη: "Χρειάζεται υπομονή και πνευματική δύναμη"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Eurosport
tennisnews team Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:11

Μετά την πρόκρισή της στον 2ο γύρο, η Μαρία Σάκκαρη είπε τη γνώμη της για τις νέες μπάλες του Roland Garros, συνδυαστικά και με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Αρκετός λόγος έχει γίνει αυτές τις ημέρες για τις νέες μπάλες του Roland Garros, που σε συνδυασμό με τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες φέτος, μιας και το τουρνουά γίνεται φθινόπωρο και όχι καλοκαίρι, κάνει το παιχνίδι αρκετά πιο δύσκολο και τις μπάλες πιο βαριές.

Η Σάκκαρη, η οποία προπονήθηκε για πρώτη φορά με τις νέες μπάλες του Roland Garros στην Αθήνα και στο ΤΑΤΟΪ Club με θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών, είχε να διαχειριστεί μια πολύ διαφορετική κατάσταση στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα, ωστόσο στη σημερινή της πρεμιέρα τα πήγε αρκετά καλά και ήταν σε θέση να χτυπάει περισσότερους winners από την αντίπαλή της, Ajla Tomljanovic.

"Είναι τρελό επειδή την πρώτη φορά που προπονήθηκα μ' αυτές τις μπάλες, σκέφτηκα πως το πλεονέκτημα θα το έχουν οι παίκτριες που χτυπούν πιο flat τη μπάλα. Προπονήθηκα και με τη Madison (Keys) εδώ και η μπάλα 'πέθαινε', η αναπήδηση ήταν τόσο χαμηλή που σκεφτόμουν ότι αν έκανα slice δεν θα αναπηδούσε καν. Αλλά κάποιες φορές η μπάλα αναπηδούσε ψηλά.

Οπότε πρέπει να έχεις στο νου σου ότι δε θα αναπηδάει τόσο ψηλά όσο πέρσι, ή όσο σε πιο θερμές συνθήκες. Αλλά δεν ξέρω τι να σας πω. Φυσικά οι big servers δεν έχουν πλεονέκτημα γιατί δεν παίρνεις μεγάλη δύναμη από το σερβίς σου ή μεγάλο spin. Πρέπει να είσαι δυνατός πνευματικά και υπομονετικός, επειδή θα χρειαστεί να παίξεις μεγάλα ράλι σίγουρα", είπε η Σάκκαρη.

Στον 2ο γύρο του Roland Garros, την Τετάρτη, η Ελληνίδα παίκτρια θα αντιμετωπίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά και μόλις 19χρονη Kamilla Rakhimova από τη Ρωσία, που απέκλεισε τη Shelby Rogers.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots