Δυσαρεστημένος με τις μπάλες ο Nadal (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal YouTube / Roland Garros
tennisnews team Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 - 12:32

O Rafael Nadal εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του με τις μπάλες του φετινού Roland Garros, θεωρώντας πως είναι πολύ επικίνδυνες για τραυματισμό και πως δεν ταιριάζουν καθόλου σε χωμάτινο γήπεδο.

"Προπονήθηκα με τις μπάλες αυτές στη Μαγιόρκα, με θερμές συνθήκες. Η μπάλα ήταν πολύ αργή, δε νομίζω πως είναι καλές μπάλες για χώμα, ειλικρινά. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, δεν είναι καλές μπάλες για χωμάτινο γήπεδο", είπε ο Nadal, στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

"Με τις καιρικές συνθήκες εδώ είναι ακόμα δυσκολότερο, αλλά αυτό το περίμενα και πριν έρθω. Δεν ήταν πρόβλημα. Απλά αποδέχτηκα την πρόκληση αυτή. Πιστεύω όμως πως η διοργάνωση πρέπει να το κοιτάξει αυτό για τα επόμενα χρόνια, επειδή οι μπάλες επιστρέφουν πολύ βαριές και είναι επικίνδυνο αυτό για τον αγκώνα και τους ώμους.

Φέτος όμως είναι αυτές που έχουμε και θα προσπαθήσω να είμαι θετικός. Ξέρω πως θα παίξω μ' αυτές τις μπάλες, οπότε θα κάνω το καλύτερο που μπορώ σ' αυτές τις συνθήκες. Ανυπομονώ να προπονηθώ με το σωστό κίνητρο, τη σωστή φιλοδοξία και να δω τι μπορώ να κάνω στο τουρνουά."

O Nadal μίλησε και για τις καιρικές συνθήκες, που προφανώς δεν είναι ίδιες με αυτές που έχει συνηθίσει στο Roland Garros, το οποίο κανονικά γίνεται την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και την πρώτη του Ιουνίου.

"Κάνει αρκετό κρύο. Σήμερα το πρωί είχε 9 βαθμούς στο Παρίσι και αυτή είναι ακραία θερμοκρασία για να αγωνίζεσαι σε ένα outdoor τουρνουά. Δεν το παίρνω στραβά όμως, προσπαθώ να συγκεντρωθώ σ' αυτό που πρέπει να κάνω και να είμαι έτοιμος. Ο μόνος στόχος μου τώρα είναι να είμαι έτοιμος για τη Δευτέρα.

Δεν είναι ιδανικές συνθήκες και για κανέναν δεν θα είναι ευχάριστο να παίξει υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστήσω το US Open, το Roland Garros, τη Ρώμη, επειδή δούλεψαν σκληρά για να διοργανώσουν αυτά τα τουρνουά, παρόλο που γνώριζαν πως θα χάσουν χρήματα. Είναι κάτι όμορφο για το tour, είναι ώρα να είμαστε ενωμένοι, να παλέψουμε για την επιστροφή του tour και αυτό ακριβώς συμβαίνει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots