Tsonga: "Ο Nadal ήταν άρρωστος στο Roland Garros του 2009"

 
Tsonga: "Ο Nadal ήταν άρρωστος στο Roland Garros του 2009"
Tsonga: "Ο Nadal ήταν άρρωστος στο Roland Garros του 2009"
tennisnews team Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 - 22:46

Όπως αποκάλυψε ο Jo-Wilfried Tsonga, είναι κοινό μυστικό στον κύκλο των περισσότερων παικτών πως στην πρώτη ήττα που υπέστη ο Rafael Nadal στο Roland Garros, από τον Robin Soderling το 2009, δεν ήταν στα καλύτερά του σωματικά.

Ο 34χρονος Γάλλος μίλησε για εκείνη την εβδομάδα, λέγοντας πως ο Nadal ήταν άρρωστος και αυτό επηρέασε την απόδοσή του. Η ήττα του από τον Soderling στον 4ο γύρο του παρισινού major το 2009 παραμένει μέχρι σήμερα μια ιστορική στιγμή για το τουρνουά, καθώς αποτέλεσε την πρώτη του ήττα στο χωμάτινο Grand Slam, μετά από 31 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις που είχε δώσει, από τα 19 του έως τα 23.

"O Rafa ποτέ δεν θα μιλήσει γι' αυτό, αλλά όταν έχασε από τον Soderling στο Roland Garros το 2009, όλοι ξέραμε ότι ήταν άρρωστος. Είχε πονόλαιμο και δεν ένιωθε καθόλου καλά. Αυτή είναι η αλήθεια", είπε ο Tsonga σε ένα live streaming που έκανε μέσα από το Twitch αυτή την εβδομάδα.

Πράγματι, ο Nadal είχε αποφύγει να μιλήσει για τη σωματική του κατάσταση τότε, για να μη στερήσει κάτι από την πανάξια νίκη του Σουηδού, που είχε φτάσει και μέχρι τον τελικό του τουρνουά, χάνοντας από τον Roger Federer με 3-0 σετ. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως αυτή ήταν γενικά η πρώτη ήττα του Rafa στο Roland Garros, στα πρώτα 10 τουρνουά που συμμετείχε! Από την επόμενη χρονιά επανήλθε δριμύτερος και κατέκτησε άλλα 5 συνεχόμενα τρόπαια, ξεπερνώντας και το προηγούμενο δικό του ρεκόρ, που ήταν 4 συνεχόμενες κατακτήσεις.

Από το ξεκίνημα της καριέρας του έως το 2014 είχε λάβει μέρος 10 φορές στο Roland Garros και είχε το ανεπανάληπτο ρεκόρ των 66 νικών και μιας ήττας, με 9 κατακτήσεις!

Σήμερα μετράει 12 τίτλους στο Roland Garros και μόλις 2 ήττες σε 95 αναμετρήσεις, συνεχίζοντας το μυθικό του ρεκόρ, αφού έχασε μόνο άλλη μια φορά, από τον Novak Djokovic στα προημιτελικά το 2015.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots