Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο το Roland Garros!

 
Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο το Roland Garros!
Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο το Roland Garros!
tennisnews team Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 - 17:52

Nέα δεδομένα και ένα εντελώς διαφορετικό tour θα έχουμε το 2020, με το Roland Garros να ανακοινώνει τη μεταφορά του για τις 20 Σεπτεμβρίου!

Όπως όλα δείχνουν η ακύρωση ενός τουρνουά Grand Slam δεν θα μπει στο τραπέζι για το 2020. Η έξαρση του κορωνοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω στο tour, με πολύ σπουδαία τουρνουά, όπως το Indian Wells και το Miami Open να έχουν ακυρωθεί, ωστόσο το Roland Garros δείχνει ένα νέο δρόμο, αυτό της αναδιαμόρφωσης του tour - όσον αφορά τουλάχιστον τα Slams.

Το παρισινό major δεν θα διεξαχθεί σίγουρα από τις 24 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά ούτε θα ακυρωθεί. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, και αν τα πράγματα δε χειροτερέψουν, θα γίνει από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου.

Αυτό αλλάζει τα πάντα, καθώς προφανώς θα χρειαστούν αγώνες προετοιμασίας στο χώμα πριν από το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς, ενώ θα αλλάξει φυσικά και εκείνη η περίοδος του tour. Την εβδομάδα της 21ης Σεπτεμβρίου υπήρχε στο καλαντάρι το Laver Cup, ενώ από τις 28 Σεπτεμβρίου ξεκινούσε το Asian Swing.

"Όλος ο κόσμος επηρεάζεται από την κρίση της δημόσιας υγείας, που συνδέεται με τον COVID-19. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων όσων συμμετέχουν στο τουρνουά, η FFT πήρε την απόφαση το Roland Garros του 2020 να διεξαχθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου", ανέφερε η ανακοίνωση των διοργανωτών.

"Πήραμε μια δύσκολη αλλά γενναία απόφαση, σε αυτή την απρόβλεπτη κατάσταση, που έχει εξαρθεί σημαντικά από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Λειτουργούμε υπεύθυνα και πρέπει να συνεργαστούμε ώστε διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων", είπε ο Bernard Giudicelli, πρόεδρος της FFT.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots