Τσιτσιπάς στο TN: "Πρέπει να συμπεριφέρομαι σαν Top 10" (audio)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 - 18:29

"Νιώθω πολλές φορές ότι δεν συμπεριφέρομαι σαν Top 10 παίκτης και πρέπει να δουλέψω για να το πετύχω αυτό."

Διαβάστε τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά στο tennisnews.gr, μετά την πρόκρισή του στον 3ο γύρο του Roland Garros.

"Υπήρχαν στιγμές που ένιωθα χαμένος μες στον αγώνα. Να πω την αλήθεια δεν έκανε και εξωφρενικά σπουδαία πράγματα, έπαιζε απλό τένις, το σερβίς του δεν ήταν από τα καλύτερα που έχω αντιμετωπίσει. Τακτικά έπαιξε πολύ σωστά. Ήξερα ότι μακροπρόθεσμα δε θα του βγαινε σε καλό, γιατί όταν χρησιμοποιείς τόσο συχνά το drop shot σαν όπλο υπάρχουν στιγμές στις οποίες γίνεσαι τεμπέλης, γιατί ξέρεις την επιλογή από πριν, οπότε μπαίνεις σε ένα τεμπέλικο mindset και περιμένεις να κερδίσεις τους πόντους πιο εύκολα. Έμεινα ψύχραιμος, παρόλο που νευρίασα κάποιες φορές, κυρίως στο game που έχασα 3 match point, έμεινα ψύχραιμος και το κατάφερα στο τελευταίο game, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε ένα tie-break", δήλωσε ο Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του με 3-1 σετ επί του Dellien στον 2ο γύρο του Roland Garros.

Ο Τσιτσιπάς έχασε για πρώτη φορά σετ στο τουρνουά σήμερα, αλλά επανήλθε δυναμικά, κερδίζοντας τα 3 επόμενα σετ και το 2ο μάλιστα χωρίς να χάσει κανένα game.

"Μου φάνηκε ότι το επίπεδό του δεν ήταν το ίδιο στο 2ο σετ. Δεν ξέρω αν ήταν επειδή στραμπούληξε το πόδι του στα μέσα του 1ου σετ, αλλά ξεκίνησα πολύ δυναμικά στο 2ο σετ. Πήρα toilet break, γύρισα πίσω φρέσκος και πίεζα πάρα πολύ, ήμουν πολύ επιθετικός.

Στρατηγικά, ήξερα ότι το όπλο του ήταν το forehand και απ' αυτό εξαρτιόταν πάρα πολύ. Έπαιξα μερικά down the line backhand, για να αλλάξω λίγο το ρυθμό, να τον βάλω στο backhand γιατί απ' ότι μου φάνηκε ένιωθε λίγο άβολα. Επίσης σίγουρα σέρβιρα λίγο καλύτερα, γιατί κατά την άποψή μου στο 1ο σετ σέρβιρα πολύ άσχημα. Είχα χαμηλά πρώτα σερβίς κι αυτό του δώσε τη δυνατότητα να ξεκινήσει τους πόντους με τους δικούς του όρους."

Τους τελευταίους μήνες, έχει παρατηρηθεί πως ο Στέφανος είναι αρκετά πιο ήρεμος μέσα στο γήπεδο σε σχέση με τα προηγούμενα τουρνουά του, κάτι για το οποίο επίσης έχει δουλέψει, πέρα από την τεράστια αγωνιστική βελτίωση που έχει σημειώσει.

"Δουλεύω σε αυτό και έρχεται κι από μένα. Αν πω στον εαυτό μου, σήμερα θα 'σαι ψύχραιμος ότι και να γίνει, συνήθως είμαι ήρεμος. Όταν δεν το σκέφτομαι πολύ και μπαίνω στον αγώνα λίγο νευρικός, μην ξέροντας πως παίζει ο αντίπαλός μου, τον έχω δει να παίζει μόνο λίγο στην τηλεόραση, υπάρχει λίγη νευρικότητα, υπάρχει η έκπληξη, που δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει ο αντίπαλός σου. Το δουλεύω, ξέρω ότι οι top παίκτες, όπως ο Federer, o Nadal και ο Djokovic, ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας τους είναι η ψυχραιμία στο γήπεδο και πρέπει να συμπεριφέρομαι και γω σαν Top 10 παίκτης, νιώθω πολλές φορές ότι δεν το κάνω. Η συμπεριφορά, η πειθαρχία και ο τρόπος σκέψης μες στο γήπεδο, είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους στο Top 10 και όσο πιο γρήγορα μπω σ' αυτό το mode, τόσο καλύτερα θα είναι και για μένα και για την καριέρα μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots