Li Na η επαναστάτρια, νικήτρια του Roland Garros 2011

 
Li Na
Li Na
tennisnews team Σάββατο, 04 Ιουνίου 2011 - 18:38

Η Κινέζα Li Na έκανε επανάσταση στο χώρο του τένις. Κέρδισε στον τελικό του Roland Garros την περσινή νικήτρια, την Ιταλίδα Francesca Schiavone, και έγινε η πρώτη Κινέζα που κατακτά grand slam! Η Κινέζα κέρδισε τον τελικό με σκορ 6-4 7-6(0). Από την αρχή του παιχνιδιού η Li Na ήταν σταθερή και τα χτυπήματά της είχαν μεγάλη ακρίβεια. Γενικά ήταν ένας ήρεμος τελικός χωρίς μεγάλες εξάρσεις.

Η 29χρονη αθλήτρια, Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, πήρε το 1ο set στα 6 games μέσα σε 39 λεπτά. Η κάθε αθλήτρια κέρδιζε το service της, μέχρι που η Κινέζα έκανε το break στο 5ο game της Schiavone.

Στο 2ο set η Li συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, σπάζοντας το service της Schiavone στην αρχή του set. Στο 3-1 είχε την ευκαιρία να τελειώσει το set και τον αγώνα, ωστόσο η Ιταλίδα επανήλθε και έφερε το παιχνίδι στα ίσια 4-4. Στη συνέχεια η αθλήτριες κέρδιζαν το service τους και οδηγήθηκαν στο tiebreak. Στο tiebreak η Li Na δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της, το κέρδισε χωρίς να χάσει πόντο! Η Li έπαιζε επιθετικά και με στοχευμένα χτυπήματα κέρδιζε συνεχώς πόντους, είχε συνολικά 31 winners έναντι μόλις 12 της Ιταλίδας.

Το τένις δεν είναι πολύ δημοφιλής στην Κίνα, η νίκη της Li Na στο grand slam του Παρισιού αναμένεται να εκτοξεύσει τη δημοτικότητά του στην χώρα της Άπω Ανατολής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots