Djokovic: "Θα πάω Τόκιο αν έχει φιλάθλους"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Starsport/Belgrade Open
tn team Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 - 12:41

Ο Novak Djokovic άφησε και αυτός ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι και πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα επιτραπούν φιλάθλοι στα στάδια, για την τελική του απόφαση.

"Σκοπεύω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς, αν επιτραπούν οι fans στο στάδιο. Αν όχι, θα το σκεφτώ ξανά", είπε χαρακτηριστικά ο Djokovic, ο οποίος πέτυχε την 952η νίκη καριέρας του χθες στο Βελιγράδι, χάνοντας μόνο ένα game από τον Federico Coria.

O Djokovic δεν είναι ο πρώτος από τους πολύ μεγάλους αθλητές στο τένις που διατηρεί επιφυλάξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ο Rafael Nadal και η Serena Williams νωρίτερα αυτό το μήνα είχαν αποκαλύψει πως δεν είναι σίγουροι για το να θα συμμετέχουν.

Ο Roger Federer επίσης είναι σκεπτικός, ενώ ακόμα και οι Naomi Osaka και Kei Nishikori, οι δυο τοπικοί ήρωες δηλαδή, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με το αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν ή όχι.

Αυτή τη στιγμή η χαλάρωση των μέτρων στο Τόκιο επιτρέπει έως 5.000 φιλάθλους σε κάθε γήπεδο, ή 50% πληρότητα - ό,τι από τα δυο είναι λιγότερο. Παρόλα αυτά υπάρχει ανησυχία πως ένα τόσο μεγάλο γεγονός όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μπορούν να εξελιχθούν σε εστίες υπερμετάδοσης και ο Haruo Ozaki, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του Τόκιο, είπε την Πέμπτη πως η απαγόρευση των φιλάθλων είναι μια επιλογή "η ελάχιστη δυνατή τηρουμένων των αναλογιών".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots