Οι νέες ημ/νίες για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς

 
Οι νέες ημ/νίες για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς
Οι νέες ημ/νίες για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς
tennisnews team Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 - 20:01

Η ITF ανακοίνωσε τις νέες ημερομηνίες για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που θα γίνουν το 2021, καθώς και πόσοι παίκτες και παίκτριες θα συμμετέχουν σε αυτούς.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγους μήνες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν θα διεξαχθούν το 2020 αλλά το 2021. Το τουρνουά του τένις συγκεκριμένα, θα διεξαχθεί από τις 24 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου του 2021. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, το τένις με αμαξίδιο θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, η ITF ανακοίνωσε τις ημερομηνίες και τις θέσεις προκρίσεων για τα τουρνουά του τένις των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Η 7η Ιουνίου του 2021 καθορίστηκε ως η καταλυτική ημερομηνία για την πρόκριση, τόσο στους Ολυμπιακούς, όσο και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στα τουρνουά ανδρών και γυναικών του απλού στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα προκριθούν οι πρώτοι 56 και οι πρώτες 56 της παγκόσμιας κατάταξης ATP και WTA αντίστοιχα, όπως αυτή θα είναι διαμορφωμένοι στις 7 Ιουνίου.

Θα προκριθούν ακόμα 8 παίκτες και 8 παίκτριες, που θα είναι οι 2 πρώτοι του Pan American Games (Joao Menenez και Tomas Barrios στους άνδρες, Nadia Podoroska και Caroline Dolehide στις γυναίκες), οι πρωταθλητές του Asian Games (Denis Istomin στους άνδρες και Qiang Wang στις γυναίκες), οι πρωταθλητές του African Games (Mohamed Safwat στους άνδρες και Mayar Sherif στις γυναίκες), καθώς και ακόμα από ένας εκπρόσωπος σε άνδρες και γυναίκες από την Ευρώπη (εκείνος και εκείνοι που θα βρίσκονται ψηλότερα στην κατάταξη και η χώρα που θα εκπροσωπούν δεν θα έχει κανέναν άλλον εκπρόσωπο) και από ένας από την Ωκεανία.

Όσον αφορά το wheelchair tennis, θα προκριθούν βάσει παγκόσμιας κατάταξης ITF της 7ης Ιουνίου οι πρώτοι 40 άνδρες και οι πρώτες 22 γυναίκες.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχουμε τουλάχιστον δυο εκπροσώπους στο Τόκιο το 2021, τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, που εκτός από τα μονά, αναμένεται να αγωνιστούν και στο μεικτό διπλό μαζί, διεκδικώντας και εκεί ένα μετάλλιο.

Όσον αφορά το τένις με αμαξίδιο, την πρόκριση διεκδικούν για τα ελληνικά χρώματα οι Στέφανος Διαμαντής και Γιώργος Λαζαρίδης, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Νο.75 και στο Νο.77 της παγκόσμιας κατάταξης αντίστοιχα.

Μπορείτε στους παρακάτω συνδέσμους να διαβάσετε αναλυτικά όλους τους κανονισμούς σχετικά με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021:

Ολυμπιακοί Αγώνες
Παραολυμπιακοί Αγώνες

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots