Προς αναβολή οδεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

 
Προς αναβολή οδεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Προς αναβολή οδεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες
tennisnews team Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 - 22:12

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στηρίζει ανοιχτά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και δίνει το περιθώριο να παρθεί αυτή η απόφαση μέσα στις επόμενες 4 εβδομάδες.

Για μια ακόμα φορά, η ΔΟΕ έδειξε ξεκάθαρη στάση προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

Το απόγευμα της Κυριακής, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ είχε συνάντηση, με θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Αποφασίστηκε να δοθεί μια παράταση 4 εβδομάδων, διάστημα στο οποίο θα πρέπει το Τόκιο να αποφασίσει την αναβολή των Αγώνων.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκφράζει σταθερά την επιθυμία της να διοργανώσει κανονικά τους Αγώνες, στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, από την κατάσταση της έξαρσης του COVID-19 σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ανεύθυνη χαρακτήρισε τη στάση αυτή η Hayley Wickenheiser, μέλος της ΔΟΕ, που είχε δηλώσει: "Αυτή η κρίση είναι πολύ μεγαλύτερη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί ούτε τις επόμενες 24 ώρες, πόσω μάλλον τους 3 επόμενους μήνες. Οι αθλητές αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να προπονηθούν, δεν μπορούν να οργανώσουν το ταξίδι, οι χορηγοί τους δεν μπορούν να τους υποσχεθούν τίποτα."

Το τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 25 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου. Αυτή τη στιγμή όλα τα επαγγελματικά τουρνουά τένις έχουν αναβληθεί έως και τις 7 Ιουνίου, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι δυνατά, αφού καθημερινά τα δεδομένα που έχουμε από την πανδημία αλλάζουν.

Όπως όλα δείχνουν πάντως, η ιαπωνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα αργά ή γρήγορα, με το σενάριο της αναβολής των Ολυμπιακών, είτε προς το τέλος του 2020, είτε για το 2021, να φαντάζει το πιθανότερο δυνατό.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots