Πιθανή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας κορωνοϊού!

 
Πιθανή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας κορωνοϊού!
Πιθανή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας κορωνοϊού!
tennisnews team Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 - 13:37

Η Υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αναβολής των Αγώνων του Τόκιο, αν δεν υποχωρήσει το φαινόμενο του κορωνοϊού. 

Η αρμόδια Υπουργός της ιαπωνικής κυβέρνησης, Seiko Hashimoto, επιβεβαίωσε τις φήμες για ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, στην περίπτωση που ο κορωνοϊός δεν αντιμετωπιστεί στο εγγύς μέλλον και με την προϋπόθεση να συμφωνήσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Το σενάριο είναι να μεταφερθούν προς το τέλος του 2020, καθώς οι Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν μέσα στη χρονιά, ειδάλλως θα έχουμε να κάνουμε με ακύρωση. 

"Το συμβόλαιο μας δεσμεύει με τη διεξαγωγή των Αγώνων εντός του 2020. Αυτό μπορεί να μας επιτρέψει να ζητήσουμε μια αναβολή", δήλωσε η Seiko Hashimoto, προσθέτοντας: "Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε πως οι Αγώνες θα γίνουν την περίοδο που τους προγραμματίσαμε."

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου και να ολοκληρωθούν στις 9 Αυγούστου. Το τουρνουά του τένις, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Ariake Tennis Park, θα γίνει από τις 25 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου. Φυσικά, αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της αναβολής θα φέρει τα πάνω-κάτω στο καλαντάρι της ΑΤΡ και της WTA.

Η Ιαπωνία είναι μια από τις χώρες που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα με τον κορωνοϊο. Τα κρούσματα αναμένονται να ξεπεράσουν τα 1.000, καθώς σήμερα ο αριθμός έφτασε τους 980. Απ' αυτά, τα 39 βρίσκονται στο Τόκιο. Σε σοβαρή κατάσταση είναι 57 ασθενείς, ενώ 12 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Αξίζει να σημειωθεί, πως υγιείς είναι 43 ασθενείς, που είχαν την ασθένεια και ανάρρωσαν.

Εντωμεταξύ στην Κίνα, όπου ξεκίνησε ο ιός και τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 80.000, ακυρώθηκε ακόμα ένα τουρνουά, το Challenger του Anning, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την εβδομάδα 20-26 Απριλίου.

Το πρόβλημα της ομοσπονδίας αντισφαίρισης της χώρας αναμένεται να γίνει πολύ μεγαλύτερο αν δεν αντιμετωπιστεί ο ιός μέχρι το καλοκαίρι, καθώς τον Σεπτέμβριο πολλά σημαντικά τουρνουά είναι προγραμματισμένα να γίνουν στην Κίνα, με αποκορύφωμα το Wuhan Open (WTA Premier 5) στην πόλη που ξεκίνησε ο ιός, τη Γουχάν, και το China Open (ATP Masters 1000/WTA Premier Mandatory) στο Πεκίνο.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots