Nadal: "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το σημαντικότερο τουρνουά"

 
Nadal: "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το σημαντικότερο τουρνουά"
Nadal: "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το σημαντικότερο τουρνουά"
tennisnews team Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 - 19:15

Ο Rafael Nadal σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τη σπουδαιότητα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου σκοπεύει να ρίξει πολύ μεγάλο βάρος αυτό το καλοκαίρι.

"Υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πολλές φορές έχει χρειαστεί να μείνω για μήνες εκτός αγώνων, γι' αυτό πρέπει να ξέρω πως να προσαρμόζομαι στις συνθήκες και να δημιουργώ ένα πλάνο που να ταιριάζει περισσότερο στο παιχνίδι μου.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, το τένις είναι ένα άθλημα στο οποίο όσες περισσότερες φορές κερδίζεις, τόσο πιο πολύ μπορείς να ξεκουράζεσαι. Αντίθετα, όταν κερδίζεις λιγότερες φορές απ' όσες χάνεις, πρέπει να παίζεις περισσότερο. Είναι μια βασική αρχή αυτή", είπε ο Nadal, σε συνέντευξή του για την εφημερίδα Meridiano της Βενεζουέλας.

"Θα δούμε πως θα πάει η χρονιά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πάντα κάτι που ξεχωρίζω στο πρόγραμμά μου. Είναι το πιο σημαντικό τουρνουά στον κόσμο και, χωρίς αμφιβολία, θέλω να βρίσκομαι εκεί και να εκπροσωπώ τη χώρα μου", πρόσθεσε ο Ισπανός, ο οποίος μπορεί να είναι για τελευταία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού αυτό το καλοκαίρι θα γίνει 34 ετών. 

"Είναι μια διοργάνωση τελείως διαφορετική απ' όλες τις υπόλοιπες. Είναι η πιο ολοκληρωμένη διοργάνωση στον αθλητισμό και υπάρχουν ελάχιστες ευκαιρίες για ένα μετάλλιο. Ενώ έχουμε 4 Grand Slam και 9 Masters κάθε χρόνο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται μόνο μια φορά κάθε 4 χρόνια.

Προσωπικά, κατάφερα να κερδίσω 2 φορές. Στο Πεκίνο πήρα το χρυσό στα μονά και στο Ρίο πήρα το χρυσό στα διπλά. Στο Λονδίνο είχα μια πολύ άσχημη στιγμή, καθώς έπαθα ρήξη στον επιγονατιδικό τένοντα και αναγκάστηκα να αποσυρθώ. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, χωρίς αμφιβολία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots