Εξετάζεται αποκλεισμός της Ρωσίας από το Ρίο!

 
Εξετάζεται αποκλεισμός της Ρωσίας από το Ρίο!
Εξετάζεται αποκλεισμός της Ρωσίας από το Ρίο!
tennisnews team Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016 - 16:17

Σύμφωνα με πηγή της New York Times, εκπρόσωποι της οργάνωσης αντι-ντόπινγκ από 10 διαφορετικές χώρες, ετοιμάζουν πρόταση για να αποκλειστεί ολόκληρη η ρωσική αποστολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που ξεκινούν σε λιγότερο από 3 εβδομάδες!

Μετά από τα πολλά περιστατικά ντόπινγκ που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια από αθλητές του ανατολικού μπλοκ, ανάμεσά τους φυσικά και αυτό της Maria Sharapova, εκπρόσωποι της οργάνωσης αντι-ντόπινγκ είναι έτοιμοι να "πολεμήσουν" ολόκληρη την αποστολή της Ρωσίας!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της New York Times, αρκετοί αξιωματούχοι της οργάνωσης αντι-ντόπινγκ, που εκπροσωπούν τουλάχιστον 10 κράτη - ανάμεσα σε αυτά και τις Ηνωμένες Πολιτείες- έχουν συγκεντρώσει στοιχεία ικανά για να αποκλείσουν ολόκληρη τη ρωσική αποστολή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, που θα ξεκινήσουν σε 18 μέρες (στις 5 Αυγούστου)!

"Απ' ότι δείχνει το ρεπορτάζ, είναι πολύ πιθανό να αποκαλυφθεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ντόπινγκ στην ιστορία, που εμπλέκει τη ρωσική κυβέρνηση σε μια τεράστια συνωμοσία εναντίον του αθλητισμού και των καθαρών αθλητών σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα είναι ένα μεγάλο σημείο αναφοράς για τον καθαρό αθλητισμό", ανέφερε ο διευθύνον σύμβουλος της εθνικής οργάνωσης αντι-ντόπινγκ, Joseph de Pencier.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της New York Times, ένας Ρώσος γιατρός υποστήριξε πως το 2014 "κάλυψε" δεκάδες Ρώσους αθλητές κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Sochi, μετά από εντολές της κυβέρνησης. Η ρωσική κυβέρνηση διέψευσε αμέσως τις βαριές κατηγορίες.

Το σκάνδαλο πάντως είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και αποκαλύφθηκε πως και η δρομέας, Yuliya Stepanova, είχε εμπλακεί σε αυτό, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί ολόκληρη η ομάδα στίβου της Ρωσίας από την IAAF, από τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Με τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της χρονιάς να πλησιάζει, οι δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ που θα έχει ξεσπάσει στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, αν βεβαίως επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots