O Federer βγήκε από το κλαμπ των δισεκατομμυριούχων!

 
O Federer βγήκε από το κλαμπ των δισεκατομμυριούχων!
tn team Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2026 - 14:12

Ο Roger Federer έχασε προσωρινά τον τίτλο του δισεκατομμυριούχου, μετά από τη μεγάλη βουτιά της μετοχής της On.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αθλητικών ειδών με την οποία συνεργάζεται ο Ελβετός θρύλος, υποχώρησε περίπου 19% στο χρηματιστήριο το πρωί της Τρίτης, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του 2026, που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η περιουσία του Federer, ή τουλάχιστον η χρηματιστηριακή του αξία, μειώθηκε κατά 52 εκατομμύρια δολάρια και υποχώρησε στα 952,4 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes.

Να σημειωθεί πως η ελβετική On Holding είχε αύξηση στις πωλήσεις της, κατά 13% σε σχέση με πέρσι, ανακοινώνοντας καθαρές πωλήσεις ύψους 850,4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, λίγο πάνω από το 1 δισ. δολάρια. Ωστόσο κινήθηκε χαμηλότερα με βάση τις εκτιμήσεις, που την ήθελαν στα 878,4 εκ. φράγκα, γι' αυτό και υπήρξε έντονη αντίδραση την αγορά που προκάλεσε αυτή τη μεγάλη πτώση της μετοχής της.

Ο Federer συνδέθηκε με την On το 2019, όταν έγινε ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες, αλλά και συνιδιοκτήτης της εταιρείας. Η επένδυσή του αποδείχθηκε ιδιαίτερα προσοδοφόρα και αποτέλεσε έναν από τους σημαντικούς λόγους που η περιουσία του ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια το 2025.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes, ο Ελβετός κατέχει περίπου το 2,5% των μετοχών της On, που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολύ έντονη την παρουσία της στο τένις και "ντύνει" μεταξύ άλλων την Iga Swiatek, τον Joao Fonseca, τον Ben Shelton και τον Flavio Cobolli.

Tennis shots