Η Gauff κέρδισε τη Σάκκαρη και έδωσε προβάδισμα στις ΗΠΑ (vids)
H Coco Gauff κέρδισε τη Μαρία Σάκκαρη με 2-0 σετ και έδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το προβάδισμα έναντι της Ελλάδας στα προημιτελικά του United Cup.
Η Gauff επικράτησε της Σάκκαρη με 6-3, 6-2 στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς, φέρνοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες πιο κοντά στα ημιτελικά του United Cup.
Η Σάκκαρη δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το ματς και βρέθηκε πίσω με 0-5 στα πρώτα λεπτά. Ανέβασε ρυθμούς στη συνέχεια, μείωσε σε 5-3 και άσκησε πίεση στην Αμερικανίδα, που όμως δεν απώλεσε την ψυχραιμία της και υπερασπίστηκε το σερβίς της στο 9ο game, κλείνοντας το 1ο σετ.
Coco ups the ante ? pic.twitter.com/HfObL0WL0z
— United Cup (@UnitedCupTennis) January 7, 2026
Και στο 2ο σετ έλεγξε την κατάσταση η Gauff, η οποία έκανε break στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2) και φρόντισε να μην απειληθεί το δικό της σερβίς.
SAKKATTACK working the angles ? pic.twitter.com/BMEgSFl7mB
— United Cup (@UnitedCupTennis) January 7, 2026
Σημείωσε την 6η νίκη της επί της Σάκκαρη σε 11 αναμετρήσεις (6-5).
Για τη Σάκκαρη ήταν η 1η ήττα στη σεζόν (2-1), αφού θυμίζουμε στα προηγούμενα παιχνίδια της έκανε πολύ καλά ματς και νίκησε τις Naomi Osaka και Emma Raducanu.
Δεν ήταν καθόλου εύκολη η σημερινή της αποστολή, αντιμετωπίζοντας αφενός το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης και παίζοντας για πρώτη φορά πρωί, αφού οι άλλες αναμετρήσεις της Εθνικής μας ήταν στο night session.
Η Ελλάδα παραμένει πάντως στη διεκδίκηση της πρόκρισης και τώρα σειρά έχει ο αγώνας των ανδρών, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Taylor Fritz.
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

