Προβάδισμα με Bautista Agut η Ισπανία

 
Προβάδισμα με Bautista Agut η Ισπανία
Προβάδισμα με Bautista Agut η Ισπανία
tennisnews team Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 - 19:48

Ο Roberto Bautista Agut κέρδισε τον Felix Auger-Aliassime στον πρώτο αγώνα του τελικού του Davis Cup και έφερε την Ισπανία πολύ κοντά στον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

Στον πρώτο της τελικό στο Davis Cup από το 2012, η Ισπανία δε θα μπορούσε να κάνει καλύτερο ξεκίνημα, καθώς ο Bautista Agut κέρδισε τον Auger-Aliassime με 7-6 (3), 6-3 και έδωσε στη "φούρια ρόχα" τον πρώτο της πόντο.

Ο Bautista Agut, o οποίος επέστρεψε για τον μεγάλο τελικό παρά τον θάνατο του πατέρα του, έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα ενάντια στον 19χρονο Καναδό, που πραγματοποίησε σήμερα το ντεμπούτο του στο Davis Cup.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον Auger-Aliassime να έχει το μοναδικό break point που έγινε εκατέρωθεν, στο 8ο game (3-4, 30-40). Ο Bautista Agut το έσβησε και αργότερα έστειλε το σετ αυτό στο tie-break, όπου κέρδισε τους 5 τελευταίους πόντους και το κατέκτησε με 7-3.

Στο 2ο σετ ο 31χρονος Ισπανός έκανε το ιδανικό ξεκίνημα για να προηγηθεί με 3-0. Ο Auger-Aliassime προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 3-2, αλλά ο Bautista Agut απάντησε αμέσως, κάνοντας νέο break με love. Αυτή τη φορά δεν έχασε το πάνω χέρι ο Ισπανός, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι στο 9ο game, έπειτα από 1 ώρα και 50 λεπτά αγώνα. 

H Ισπανία, η οποία κέρδισε 5 φορές το Davis Cup από το 2000 έως το 2011, έχει 8 χρόνια να κερδίσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Δε θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ευκαιρία απ' αυτή για να επιστρέψει στον θρόνο της, αφού στον επόμενο αγώνα του τελικού, ο Rafael Nadal θα αντιμετωπίσει τον Denis Shapovalov, με όλα τα προγνωστικά να είναι με το μέρος του Ισπανού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots