Έστειλε την Ισπανία στα προημιτελικά o Rafa

 
Έστειλε την Ισπανία στα προημιτελικά o Rafa
Έστειλε την Ισπανία στα προημιτελικά o Rafa
tennisnews team Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 - 22:30

O Rafael Nadal δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον Borna Gojo, έκανε το 2 στα 2 στις προσωπικές του αναμετρήσεις γι' αυτή την εβδομάδα και έστειλε την Ισπανία στα προημιτελικά της τελικής φάσης του Davis Cup.

Σε έναν σαφώς ελεγχόμενο αγώνα για τον Ισπανό, ο Nadal επικράτησε του Gojo με 6-4, 6-3 και εξασφάλισε την ισπανική νίκη επί της Κροατίας και ταυτόχρονα την 1η θέση του ομίλου της.

Ο Nadal είχε 3 χαμένα break point στο 1ο game και ακόμα ένα στο 7ο game, αλλά έμεινε πίσω μέχρι και 3-4 και χρειάστηκε το 9ο game, για να κάνει τελικά το break και να πάρει το πρώτο του προβάδισμα στο παιχνίδι, για το 5-4. Παρά το γεγονός πως άργησε αρκετά το break, o Ισπανός δεν απειλήθηκε όλο αυτό το διάστημα και κρατούσε εύκολα το σερβίς του.

Αφού σέρβιρε επιτυχημένα για την κατάκτηση του 1ου σετ, ο Rafa έκανε ένα break στο ξεκίνημα του 2ου σετ και προηγήθηκε με 2-0. Δεν υπήρχε γυρισμός για τον Κροάτη, που ούτε σ' αυτό το σετ έβρισκε λύσεις στα service games του Ισπανού και ο τελευταίος έκανε κι άλλο break στο 9ο game (6-3), για να σφραγίσει τη νίκη του σε 1 ώρα και 27 λεπτά.

Ο Nadal, ο οποίος χθες κέρδισε τον Karen Khachanov της Ρωσίας, έκανε το 2 στα 2, όπως και η Ισπανία έκανε το 2 στα 2 στον 2ο όμιλο, κατακτώντας την 1η θέση. Αυτό επειδή είχε προηγηθεί η νίκη του Roberto Bautista Agut επί του Nikola Mektic, με 6-1, 6-3. Η Ισπανία συνεπώς τερμάτισε 1η, η Ρωσία 2η και η Κροατία 3η.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots