Del Potro εναντίον Cilic, 14 χρόνια πριν! (vid)

 
Del Potro
Del Potro
tennisnews team Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 - 18:58

Στο μεγαλύτερο αγώνα του φετινού τελικού του Davis Cup, ο Juan Martin Del Potro θα αντιμετωπίσει τον Marin Cilic στο Ζάγκρεμπ. Μπορεί ο ένας να έρχεται από την Αργεντινή και ο άλλος από την Κροατία, είναι όμως δυο παίκτες που γνωρίζονται πολύ καλά. Πριν από 14 χρόνια μάλιστα, είχαν αναμετρηθεί για τον τελικό του Orange Bowl στην κατηγορία των 14 ετών!

Τις τελευταίες δεκαετίες, το Metropolia Orange Bowl στη Φλόριντα συγκεντρώνει μερικούς από τους πιο υποσχόμενους αθλητές στο ανδρικό και στο γυναικείο τένις. Το 2002, στο τουρνουά U14 των αγοριών, στον τελικό της διοργάνωσης αναμετρήθηκαν δυο από τους καλύτερους παίκτες των επόμενων χρόνων, οι Del Potro και Cilic.

Ο Del Potro, ο οποίος είναι 5 μέρες μεγαλύτερος από τον Cilic (γεννήθηκαν αμφότεροι τον Σεπτέμβριο του 1988), πήρε τη νίκη και κατέκτησε το Orange Bowl. Λίγοι φυσικά γνώριζαν πως έβλεπαν δυο μελλοντικούς τενίστες από το Top 10, δυο τενίστες που θα κατακτούσαν το US Open και δυο τενίστες που θα πρωταγωνιστούσαν στον τελικό του Davis Cup του 2016.

Στο επαγγελματικό tour της ΑΤΡ, οι δυο πρωταθλητές συναντήθηκαν 10 φορές. Ο Del Potro κυριαρχεί στο rivalry με 8 νίκες, ενώ μετράει και 5 διαδοχικές νίκες απέναντι στον Κροάτη. Η τελευταία τους ωστόσο αναμέτρηση ήταν πριν 3 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2013, στο Masters του Παρισιού.

Σήμερα, στις 15:00 το μεσημέρι (SuperTennis), θα συναντηθούν ξανά για το 4ο rubber του τελικού του Davis Cup. O Cilic, ο οποίος εκπροσωπεί την Κροατία, μπορεί να χαρίσει στην ομάδα του τον τίτλο αν πάρει τη νίκη. Για τους φιλοξενούμενους δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και ο Del Potro χρειάζεται τη νίκη για να κρατήσει "ζωντανή" την Αργεντινή στο κυνήγι του πρώτου της τίτλου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots