Έπαιξε ο Hewitt, κέρδισαν οι Bryan

 
Έπαιξε ο Hewitt, κέρδισαν οι Bryan
Έπαιξε ο Hewitt, κέρδισαν οι Bryan
tennisnews team Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016 - 16:13

O Lleyton Hewitt αποφάσισε να αγωνιστεί στα διπλά του Σαββάτου και πραγματοποίησε μια πολύ καλή προσπάθεια μαζί με τον John Peers, αλλά οι Bob και Mike Bryan πήραν τη νίκη στα 5 σετ. Οι Αμερικανοί προηγούνται με 2-1 της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και χρειάζονται μια νίκη για να προκριθούν στα προημιτελικά του Davis Cup.

Ο Hewitt, ο οποίος είναι αρχηγός της Αυστραλίας στο Davis Cup από αυτή τη σεζόν, αποφάσισε να είναι και στο ρόστερ της ομάδας για τους αγώνες του 1ου γύρου με τις ΗΠΑ, μετά και την αποχώρηση του τραυματισμένου Νικ Κύργιου.

Ο Sam Groth αντικατέστησε τον Κύργιο στους αγώνες του μονού και ο Hewitt αποφάσισε να ξεκουράσει τον Groth σήμερα και να αγωνιστεί στα διπλά μαζί με τον John Peers. Οι δύο Αυστραλοί τα πήγαν μάλιστα πολύ καλά απέναντι στο κορυφαίο δίδυμο όλων των εποχών, τους αδερφούς Bryan, οι τελευταίοι όμως πήραν τη νίκη με 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3. 

Την Παρασκευή, οι δύο ομάδες πέτυχαν από μια νίκη, με τους John Isner και Bernard Tomic να κερδίζουν τους Groth και Jack Sock αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει πως οι Αμερικανοί έχουν το προβάδισμα με 2-1 και χρειάζονται μια νίκη στους αυριανούς αγώνες για να πάρουν και την πρόκριση στα προημιτελικά του Davis Cup.

Στον πρώτο αγώνα της Κυριακής, που θα ξεκινήσει δυο ώρες μετά από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου στην Ελλάδα, ο Tomic θα αντιμετωπίσει τον Isner. Σε περίπτωση που ο κορυφαίος Αυστραλός τενίστας πάρει τη νίκη και ισοφαρίσει τη σειρά, οι Αμερικανοί θα συνεχίσουν να είναι το φαβορί, αφού ο Sock θα αντιμετωπίσει τον Groth στο τελευταίο rubber.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΗΠΑ 1-2
Kooyong Lawn Tennis Club, Μελβούρνη, Αυστραλία (grass, outdoor)
Sam Groth v. John Isner 6-7 (2), 2-6, 2-6
Bernard Tomic v. Jack Sock 7-6 (2), 6-3, 3-6, 6-4
Lleyton Hewitt/John Peers v. Bob Bryan/Mike Bryan 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 3-6
Κυριακή (02:00):
Bernard Tomic v. John Isner
Sam Groth v. Jack Sock

 
 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots