Ξέσπασε η Swiatek: "Δεν είμασε ζώα σε ζωολογικό κήπο!" (vid)

 
Ξέσπασε η Swiatek: "Δεν είμασε ζώα σε ζωολογικό κήπο!" (vid)
tn team Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2026 - 16:21

Η Iga Swiatek διαμαρτυρήθηκε για τις τηλεοπτικές κάμερες, που υπάρχουν κυριολεκτικά σε όλους τους χώρους του Australian Open.

Με αφορμή αυτό που συνέβη με την Coco Gauff, που προσπάθησε να ξεφύγει από τον τηλεοπτικό φακό για να ξεσπάσει στη ρακέτα της και δεν τα κατάφερε, ή ακόμα και ένα viral βίντεο με την ίδια, να "τρώει πόρτα" επειδή είχε ξεχάσει τη διαπίστευσή της, η Iga Swiatek ξέσπασε στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη.

"Είμαστε παίκτες ή ζώα σε ζωολογικό κήπο που τα παρατηρούν ακόμα και όταν κάνουν την ανάγκη τους; Καλό θα ήταν να έχουμε και λίγη ιδιωτικότητα. Θα ήταν καλό επίσης να μην παρακολουθείται η κάθε μας κίνηση. Σε άλλα αθλήματα έχεις και λίγο προσωπικό χώρο, για να κάνεις τα τεχνικά πράγματα που θέλεις να κάνεις. Θα ήταν καλό λοιπόν να έχουμε λίγο χώρο και να μη μας παρακολουθεί όλος ο πλανήτης!" είπε η Swiatek.

Και συνέχισε: "Στο Wimbledon υπάρχουν χώροι όπου δεν μπορούν να περάσουν φαν, μόνο διαπιστευμένοι εργαζόμενοι, στο Roland Garros επίσης. Σε κάποια άλλα τουρνουά, είναι αδύνατο να κάνεις κάτι χωρίς να σε βλέπουν όλη την ώρα. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό, γιατί είμαστε τενίστες. Θα έπρεπε να μας παρακολουθούν μόνο όταν βρισκόμαστε στο court και στον τύπο. Αυτή είναι η δουλειά μας. Δεν είναι η δουλειά μας να γινόμαστε meme όταν ξεχνάμε τη διαπίστευση. Δεν χρειάζεται όλο αυτό."

Για το αν εξέφρασε αυτά τα παράπονα στους διοργανωτές, η Πολωνή έβγαλε μια σιγουριά ότι θα είναι ανούσιο: "Ποιος ο λόγος να το κάνω;" είπε χαρακτηριστικά.

Για το ζήτημα των τηλεοπτικών καμερών είχε μιλήσει και η Gauff, όπως και για το ξέσπασμα στη ρακέτα της: "Κάποιες στιγμές, όπως και αυτή που είχε η Aryna (Sabalenka) στον τελικό του US Open το 2023, απλά δεν θα έπρεπε να μεταδίδονται. Δε νομίζω πως έκανα κάτι κακό. Δεν το έκανα έξω στο γήπεδο, μπροστά στον κόσμο και σε παιδιά. Έπρεπε κάπου να ξεσπάσω, γιατί αν δεν το έκανα μπορεί να ήμουν απότομη και κακότροπη με τους κοντινούς μου ανθρώπους και δεν θα τους άξιζε κάτι τέτοιο."

Τέλος, και ο Djokovic σήμερα εξέφρασε την εναντίωσή του στις κάμερες: "Μου κάνει εντύπωση που δεν έχουμε κάμερες και όταν κάνουμε ντους. Αυτό μάλλον είναι το επόμενο βήμα. Είμαι εντελώς αντίθετος σε όλο αυτό", σχολίασε ο Nole, που και αυτός είναι δύσπιστος στο αν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots