Εκνευρίστηκε με δημοσιογράφο ο Djokovic: "Είμαι μονίμως αυτός που κυνηγάει; Για 15 χρόνια κυριαρχούσα!" (vid)
O Novak Djokovic δέχτηκε μια κάπως περίεργη ερώτηση μετά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Australian Open και δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του.
Συγκεκριμένα ένας δημοσιογράφος, θέλοντας να παραλληλίσει το σήμερα με τα πρώτα χρονια της καριέρας του Djokovic, τον αποκάλεσε "κυνηγό" των Sinner και Alcaraz, όπως κάποτε "κυνηγούσε" τους Federer και Nadal, βρισκόμενος πίσω τους.
Ο Nole, που ομολογουμένως χρειάστηκε να δουλέψει πολύ πιο σκληρά από τους υπόλοιπους του επιπέδου του ώστε να λάβει την αναγνώριση και την αποδοχή από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ, δεν έκρυψε την ενόχλησή του: "Κυνηγάω τους Jannik και Carlos; Με ποια έννοια;" αναρωτήθηκε αρχικά, με τον δημοσιογράφο να του λέει ότι, μόνο για τώρα, βρίσκεται πίσω τους ως διεκδικητής Grand Slams τίτλων.
"Άρα είμαι μονίμως αυτός που κυνηγάει και ποτέ δεν είμαι εκείνος που κυνηγούν;" ρώτησε στη συνέχεια ο Novak, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον δημοσιογράφο.
"Όχι, στο μεταξύ, κέρδισες 24 Grand Slams", του είπε εκείνος, με τον Novak να συμπληρώνει: "Ευχαριστώ! Πρέπει να το λέμε μερικές φορές, ε;
Και συνέχισε ο Σέρβος: "Το βρίσκω κάπως ασεβές να ξεχνάμε τι έγινε στο μεσοδιάστημα, από την εποχή που κυνηγούσα τους Rafa και Roger μέχρι το σήμερα, που 'κυνηγάω' τους Carlos και Jannik. Έχουν μεσολαβήσει 15 χρόνια στα οποία κυριαρχούσα στα Grand Slams. Είναι σημαντικό να το βάζουμε στη συζήτηση. Και ειλικρινά, δεν νιώθω ότι τους κυνηγάω. Ο Roger και ο Rafa ήταν οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι που είχα στην καριέρα μου. Σέβομαι απεριόριστα τους Jannik και Carlos και μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν αυτά που κάνουν για τα επόμενα 10, 15 ή και 20 χρόνια. Είναι ο φυσικός κύκλος που κάνει το άθλημα. Θα έχεις τους δύο νέους σούπερσταρ, ίσως βγει και 3ος στη συνέχεια. Εγώ ήμουν ο 3ος στην αρχή. Είναι ωραίο για το άθλημα να έχει αυτά τα rivalry, αυτές τις διαφορετικές προσωπικότητες και τα διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Δεν με επηρεάζει κάπως όλο αυτό, δεν νιώθω ότι κυνηγώ κανέναν, διαγράφω τη δική μου ιστορία."
Novak Djokovic says he is not chasing Jannik Sinner and Carlos Alcaraz, he is creating his own history
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) January 28, 2026
“In the early part of your career when you were chasing Roger & Rafa for titles… and now at the back of your career, you’re chasing Jannik & Carlos…”
Novak: “I’m chasing… pic.twitter.com/toRU9CPykB
Όσον αφορά το σημερινό ματς πάντως, ο Djokovic αναγνώρισε ότι o Musetti ήταν ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο σήμερα, αν και δεν έκρυψε την απογοήτευση για το δικό του επίπεδο: "Ήταν εξαιρετικός, αλλά και εγώ δεν απέδωσα στο επίπεδο που είχα δείξει στο υπόλοιπο τουρνουά. Οπότε πρέπει να παίξω καλύτερα. Ξέρω ότι αν νιώθω καλά και αν αντέχει το σώμα μου, έχω πάντα μια ευκαιρία να κερδίσω. Είναι ημιτελικοί Grand Slam, οπότε από άποψη αυτοπεποίθησης και κινήτρου, είναι πάντα εκεί. Έχω βρεθεί πολλές φορές σ' αυτή τη θέση, πέρσι ήμουν στα ημιτελικά και στα τέσσερα Slams και χαίρομαι που επαναλαμβάνω αυτό το αποτέλεσμα. Ξέρω πως από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν, αλλά είμαι έτοιμος γι' αυτό. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα παίξω καλά ή όχι, αλλά σίγουρα θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό."
Θυμίζουμε πως ο Djokovic πέρασε τον Musetti με εγκατάλειψη του Ιταλού, ενώ ήταν πίσω με 0-2 σετ. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον άλλον Ιταλό, Jannik Sinner, από τον οποίο έχει χάσει 5 συνεχόμενες φορές.
Media
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.


