Υπέταξε τη Swiatek η Rybakina (vid)
H Elena Rybakina έκανε ένα σπουδαίο ματς και υπέταξε την Iga Swiatek με 2-0 σετ, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Australian Open.
H Rybakina ήταν αισθητά καλύτερη από τη Swiatek και έφτασε σε μια δίκαιη και καθαρή επικράτηση με 7-5, 6-1, σε 95 λεπτά παιχνιδιού.
Η Rybakina τελείωσε το ματς με 11 άσους και 26 winners, ενώ είχε 19 αβίαστα λάθη. Η Swiatek αντίθετα είχε μόλις 10 winners, ενώ υπέπεσε σε 25 αβίαστα λάθη.
Το 1ο σετ ήταν αρκετά αμφίρροπο, με τις δύο παίκτριες αμφότερες να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα. Η Rybakina ήταν εκείνη που βρήκε τον ρυθμό της, σε αντίθεση με τη Swiatek, που δεν μπήκε ποτέ στο ματς. Έτσι, από το τέλος του 1ου σετ κι έπειτα η Rybakina πήρε τα ηνία και κέρδισε τα 8 από τα 9 τελευταία games του αγώνα μετά το 5-5, για να καθαρίσει το ματς.
H Rybakina θα είναι στα ημιτελικά του Australian Open για 2η φορά στην καριέρα της, μετά το 2023, τη χρονιά που έπαιξε στον τελικό.
Συνολικά θα είναι ο 4ος ημιτελικός της σε Grand Slam διοργάνωση. Θα αντιμετωπίσει την Jessica Pegula, για μια θέση στον τελικό.
Media
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.


