4ος συνεχόμενος GS προημιτελικός για τον De Minaur (vids)

 
4ος συνεχόμενος GS προημιτελικός για τον De Minaur (vids)
tn team Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2025 - 13:47

O Alex De Minaur κέρδισε με 3-0 σετ τον Alex Michelsen και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Australian Open, καθώς και στον 4ο διαδοχικό προημιτελικό του σε Grand Slam διοργάνωση.

Μετά το Roland Garros, το Wimbledon και το US Open το 2024, ο Alex De Minaur προκρίθηκε στα προημιτελικά και στο Australian Open φέτος, για να συμπληρώσει το "καρέ", αποδεικνύοντας περίτρανα πως τον τελευταίο χρόνο ανήκει στην καλύτερη 8άδα.

Το έκανε μάλιστα με εμφατικό τρόπο στη Μελβούρνη, όπου ποτέ ξανά δεν είχε προκριθεί στα προημιτελικά, αφού επιβλήθηκε του Alex Michelsen στο τελευταίο ματς του 4ου γύρου, με 6-0, 7-6 (5), 6-3.

Ο 25χρονος Αυστραλός, Νο.8 στον κόσμο, κέρδισε τα 8 πρώτα games του αγώνα, κάνοντας ένα πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα στο ματς. Στο 2ο σετ ήταν μπροστά με break μέχρι το 5-3, όμως έχασε το σερβίς του στο 10ο game και μπήκε σε περιπέτειες.

Παρόλα αυτά, δεν απώλεσε την ψυχραιμία του, για να πάρει τελικά το σετ στο tie-break, όπου κέρδισε τους 2 πιο κρίσιμους πόντους μετά το 5-5 και το κατέκτησε με 7-5.

Συνέχισε να έχει τον έλεγχο ο "Demon", που έκανε ένα ακόμα break στο 6ο game του 3ου σετ, προηγήθηκε με 4-2 και αργότερα με 5-2, ενώ στο 9ο game έσβησε ένα break point και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 6-3 και το επισφράγισμα της πρόκρισης, σε 2 ώρες και 9 λεπτά παιχνιδιού.

Στον πρώτο του προημιτελικό στο Grand Slam της πατρίδας του, ο De Minaur θα αντιμετωπίσει την υπέρτατη πρόκληση του τελευταίου χρόνου, το Νο.1 του κόσμου και υπερασπιστή του τίτλου, Jannik Sinner. Δεν τον έχει κερδίσει ποτέ, σε 9 αναμετρήσεις (0-9).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots