Ξεκίνησε την υπεράσπιση ο Sinner (vid)

 
Ξεκίνησε την υπεράσπιση ο Sinner (vid)
tn team Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2025 - 9:22

O Jannik Sinner ξεπέρασε το υψηλό εμπόδιο του Nicolas Jarry στον πρώτο του αγώνα στη χρονιά, για να ξεκινήσει με επιτυχία την υπεράσπιση του τίτλου του στο Australian Open.

O Sinner, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί σε άλλο τουρνουά πριν από το Australian Open φέτος, αντιμετώπισε δυσκολίες στον αγώνα της πρεμιέρας του με τον Jarry, στις κρίσιμες στιγμές όμως πάτησε πόδι και επιβλήθηκε με 7-6 (2), 7-6 (5), 6-1.

Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου έσβησε τα πρώτα 2 break points του παιχνιδιού, για να μείνει στο ύψος του στο 3-3 στο 1ο σετ, το οποίο και κατέκτησε στο tie-break, όπου έχασε μόλις 2 πόντους.

Στο tie-break πήγε και το 2ο σετ, στο οποίο κανείς από τους 2 δεν έφτασε σε break point, με τον Ιταλό να είναι ξανά ο καλύτερος παίκτης στην κρισιμότερη στιγμή και να επικρατεί με 7-5.

Το ματς από εκεί και πέρα άνοιξε, με τον Sinner να κάνει 2 break και να κατακτά πολύ εύκολα το 3ο σετ με 6-1.

Ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη στη Μελβούρνη για τον Sinner, που στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Tristan Schoolkate. Ο Αυστραλός επικράτησε του Taro Daniel με 6-7 (6), 7-6 (4), 6-1, 6-4.

Νωρίτερα σήμερα, μια πολύ δύσκολη πρόκριση για τον 2ο γύρο πήρε ο Frances Tiafoe, που επικράτησε του Arthur Rinderknech με 7-6 (2), 6-3, 4-6, 6-7 (4), 6-3. Ο Αμερικανός θα παίξει στη συνέχεια με τον Fabian Marozsan, που έπαιξε επίσης 5 σετ, στη νίκη του με 6-3, 6-7 (5), 7-5, 5-7, 7-5 επί του Thiago Seyboth Wild.

Ο Jakub Mensik κέρδισε τον Nikoloz Basilashvili με 6-1, 6-7 (3), 6-3, 6-3 και έκλεισε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς 2ου γύρου με τον Casper Ruud, ενώ ο Jordan Thompson απέκλεισε τον Dominik Koepfer με 7-6 (3), 6-4, 4-6, 6-3 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Nuno Borges, που κέρδισε τον Alexandre Muller με 6-7 (2), 6-3, 6-2, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots