Τσιτσιπάς: "Καλό για το τένις αν κερδίσει ο Medvedev" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tn team Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 - 15:02

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αντίπαλό του, Daniil Medvedev, "έβγαλε το καπέλο" στον Ρώσο και δεν έψαξε για δικαιολογίες, ενώ είπε ακόμα πως δεν ένιωθε ότι είχε αρκετή ενέργεια για το ενδεχόμενο νέας ανατροπής, αν τα πράγματα κυλούσαν διαφορετικά στο 3ο σετ.

"Όλοι είδαν τι συνέβη εκεί έξω. Ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου και εκείνος έδωσε ένα σόου. Ήταν ο Daniil Medvedev για 3 σετ στη σειρά!", ήταν τα πρώτα λόγια του Στέφανου στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου.

Ο Στέφανος απάντησε στη συνέχεια σχετικά με το αν θα μπορούσε να επαναλάβει την επική ανατροπή με τον Nadal, αν συνέχιζε εκείνη την αντεπίθεση που ξεκίνησε στο 3ο σετ, είπε όμως ότι δεν ένιωθε πως θα είχε την απαραίτητη ενέργεια για να το πετύχει: "Δεν είχε τόση σημασία. Ακόμα και αν τα πήγαινα καλά, δε νομίζω να είχα την ενέργεια να επιστρέψω στο ματς. Όλο το ζήτημα ήταν τα πρώτα δυο σετ."

Ο Στέφανος είπε επίσης πολύ καλά λόγια για τον αντίπαλό του, που έφτασε τις 20 διαδοχικές νίκες στο tour: "Είναι ένας παίκτης που έχει ξεκλειδώσει τα πάντα στο παιχνίδι. Το σερβίς του μου θυμίζει το σερβίς του John Isner. Έχει απίστευτο παιχνίδι από τη baseline, κάτι που τον κάνει πάρα πολύ δύσκολο παίκτη να τον αντιμετωπίσεις. Ακόμα και αν επιστρέψεις το σερβίς του, δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα πάρεις τον πόντο. Πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να το κάνεις.

Είναι δύσκολο. Προφανώς δεν περίμενα να ήταν εύκολο, αλλιώς θα βρισκόμουν ακόμα στα Futures και όχι σ' αυτό το επίπεδο. Είναι όμως πολύ δύσκολος αντίπαλος και πιστεύω πως έχει δουλέψει πολύ σκληρά και αυτό τον έχει βοηθήσει. Παίζει πολύ έξυπνα και σε ξεγελάει μέσα στο παιχνίδι. Είναι πολύ ενδιαφέρον να το βλέπεις αυτό."

Για το ενδεχόμενο να κερδίσει το τρόπαιο ο Medvedev: "Δε θα με εξέπληττε αν κέρδιζε το τουρνουά. Αλλά και πριν δυο χρόνια έπαιξα με τον Rafa εδώ, η εμφάνισή του ήταν φοβερή και ήμουν 100% σίγουρος πως θα κέρδιζε. Τελικά έκανα λάθος. Ποιος ξέρει; Και ο Djokovic παίζει πολύ καλά. Δεν είμαι στοιχηματικό σάιτ. Δεν ξέρω τι να σας πω, μπορεί να το κάνει ο Medvedev, θα είναι καλό για το τένις. Βλέπουμε τους Rafa, Novak και Roger στα Grand Slams, ας γίνει λίγο πιο ενδιαφέρον, ας αλλάξει αυτή η λίστα. Δεν θα ήταν άσχημο."

Για τη σωματική του κατάσταση μετά τον αγώνα: "Νιώθω καλά. Θα ήθελα να παίξω σε τουρνουά ακόμα και την επόμενη εβδομάδα. Θέλω να κρατήσω αυτόν τον ρυθμό. Ακόμα και αν το σώμα μου δεν είναι στο 100%, θέλω να συνεχίσω να απολαμβάνω το τένις."

Για το τι έχει μάθει από τους 3 πλέον ημιτελικούς σε Grand Slams και τι θέλει να πάρει απ' αυτούς για το μέλλον: "Να κερδίσω έναν ημιτελικό επιτέλους; Περιμένω πολύ γι' αυτό. Έχω μάθει πολλά. Έχω κερδίσει αρκετές εμπειρίες από αυτούς τους τρεις αγώνες. Είναι κρίμα, γιατί φτάνεις κοντά, δουλεύεις σκληρά και όλοι ονειρεύονται να κερδίσουν ένα Grand Slam. Δεν το σκέφτεσαι μέχρι να έρθει η δεύτερη εβδομάδα, αλλά όσο πιο κοντά φτάνεις στο τέλος, σε κυριεύουν πολλές διαφορετικές σκέψεις. Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι σου είναι πλέον πολύ κοντά στο να γίνουν πραγματικότητα.

Μπορεί και για εκείνον να είναι το ίδιο, αλλά για μένα σημαίνει τα πάντα να βρίσκομαι εδώ. Να παίζεις σε έναν ημιτελικό είναι δύσκολο πράγμα. Απλά πρέπει να βρω έναν τρόπο και να διατηρώ την ίδια ψυχοσύνθεση. Έχω αποδείξει πως έχω το επίπεδο για να κερδίσω αυτούς τους παίκτες. Όπως λέει και ο Stan (Wawrinka, το ρητό του Samuel Beckett που έχει κάνει τατουάζ ο Ελβετός στο χέρι του), 'προσπάθησες, απέτυχες, δεν έχει σημασία, προσπάθησε ξανά, απέτυχε καλύτερα'. Οπότε ας ελπίσουμε για κάτι καλύτερο την επόμενη φορά. Αλήθεια ελπίζω να έρθει."

Για το τι έχει αποκομίσει από τις 12 μέρες του στο Australian Open: "Δημιούργησα μερικές υπέροχες αναμνήσεις σ' αυτή την περίοδο. Είχα μια καλή διαμονή στην Αυστραλία. Παρά όλα όσα συνέβησαν, τις 14 μέρες καραντίνας και μερικά ακόμα, γενικά μιλώντας, ήταν ένα πολύ ευχάριστο ταξίδι. Και προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δούλεψαν για να γίνει αυτό το όμορφο τουρνουά για τους παίκτες. Όχι μόνο για τους παίκτες, αλλά και για τους μάνατζερ, τους προπονητές, το προσωπικό που είναι μέρος αυτού του τουρνουά.

Η Αυστραλία με υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες και αγαπώ αυτό το μέρος. Αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Νιώθω ευλογημένος όποτε έρχομαι εδώ. Νιώθω πως όλοι έχουν μια φωτεινή πλευρά και οι άνθρωποι είναι όμορφοι. Είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για να παίζεις τένις. Σίγουρα θα μου λείψει."

Τέλος, για το αν θεωρεί αυτό το Grand Slam το καλύτερο που έχει κάνει: "Κάθε Grand Slam είναι διαφορετικό. Απόλαυσα την πορεία μου στο Roland Garros. Κατάφερα να μην ξοδέψω τόση ενέργεια στο court, που ήταν πολύ καλό. Ήταν δυο όμορφες εβδομάδες στο Παρίσι. Ήμουν σε θέση να παίξω πολύ καθαρό τένις και να είμαι καταπληκτικός στο γήπεδο, ένιωσα πολύ καλά. Θα έλεγα πως η πορεία μου στο Roland Garros ήταν εξαιρετική και θα ήθελα να την επαναλάβω, να βρεθώ ξανά σε θέση να παίξω σε τόση υψηλή ένταση και με τόσο πάθος έξω στο γήπεδο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots