Μια νίκη μακριά ο Nole! (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 - 12:38

Για ακόμα μια μέρα ο Novak Djokovic φάνηκε πως δεν ήταν στα καλύτερά του και παρόλα αυτά κατάφερε να κερδίσει τον Aslan Karatsev χωρίς να χάσει σετ και πολύτιμο χρόνο, πλησιάζοντας στη μια νίκη από τον 9ο τίτλο του στο Australian Open!

Ακόμα μια αποστολή εξετελέσθη! Ο Novak Djokovic επιβλήθηκε του Aslan Karatsev με 6-3, 6-4, 6-2 και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open για 9η φορά στην καριέρα του και για 28η γενικότερα σε ένα Grand Slam.

Ο Djokovic για ακόμα μια φορά είχε τα καλύτερα του σερβίς όποτε χρειάστηκαν, τελειώνοντας το παιχνίδι με 17 άσους. Γενικότερα έκανε ένα πολύ "καθαρό" ματς, με 30 winners και 14 αβίαστα λάθη, δείχνοντας ωστόσο και αδυναμίες μέσα στο ματς.

Η πιο αισθητή ήταν στο δεύτερο μισό του 2ου σετ, με τον Djokovic μέχρι τότε να κάνει ένα άψογο ματς, αλλά να χάνει ένα προβάδισμα με 5-1 και τον Karatsev από τη μεριά του να ανεβάζει την απόδοσή του και να αντιστέκεται. Ο 27χρονος Ρώσος πήρε το ένα break πίσω και μείωσε σε 5-4.

Ο Σέρβος είχε στη συνέχεια ίσως το πιο πιεστικό του service game στο ματς, καθώς έχασε διπλό set point από το 5-4, 40-15 και χρειάστηκε να σβήσει 2 break points και τελικά να κλείσει το σετ στην 3η του ευκαιρία, μέσα σε μεγάλη ανακούφιση.

Στο 3ο σετ ο Djokovic ήταν αρκετά καλός και μπορεί για άλλη μια φορά να δέχτηκε break και από το 2-0 να ισοφαρίστηκε σε 2-2, αλλά κέρδισε τα 4 επόμενα games παίζοντας χωρίς λάθη και ολοκλήρωσε τη νίκη του, μόλις σε 1 ώρα και 53 λεπτά αγώνα.

 

Ο Djokovic βελτίωσε το ρεκόρ του σε ημιτελικούς στη Μελβούρνη στο 9-0 και θα επιχειρήσει να κάνει το ίδιο και την Κυριακή, καθώς θα παίξει στον 9ο τελικό του στο Australian Open και θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του.

Θα έχει δυο μέρες ρεπό μέχρι τότε, κάτι πολύ σημαντικό για τη σωματική του κατάσταση, που όπως είπε και μετά τον αγώνα βρίσκεται σε καλό δρόμο και σήμερα ένιωθε πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις του. Θυμίζουμε πως είχε τραυματιστεί στους πλάγιους κοιλιακούς, στην αναμέτρησή του με τον Taylor Fritz για τον 3ο γύρο.

Στη μάχη για το 18ο, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, που χθες "έσπασε" και μαθηματικά το τεράστιο ρεκόρ του Roger Federer με τις περισσότερες εβδομάδες παραμονής στο Νο.1, θα αντιμετωπίσει είτε τον Στέφανο Τσιτσιπά, είτε τον Daniil Medvedev. Οι δυο τους θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο του τελικού αύριο, στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots