Nadal: "Έπαιζα με έναν από τους καλύτερους - απλά συγχαρητήρια"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal
tennisnews team Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 - 16:51

Ο Rafael Nadal δεν αναλώθηκε σε δικαιολογίες για την ήττα του από τον Στέφανο Τσιτσιπά, σε έναν αγώνα που είχε προηγηθεί με 2-0 σετ, λέγοντας πως στο 4ο και στο 5ο σετ δεν υπήρχαν πολλά πράγματα που μπορούσε να κάνει διαφορετικά και δίνοντας πολλά συγχαρητήρια στον Έλληνα τενίστα.

"Δεν ήμουν άτυχος, ήταν λίγο απ' όλα. Έχασα κάποιες μπάλες στο tie-break που δεν έπρεπε να χάσω αν ήθελα να κερδίσω. Αυτό είναι όλο. Πιστεύω πως ο Στέφανος έπαιξε εκπληκτικά στο 4ο και στο 5ο σετ. Ήμουν εκεί, είχα μόνο 2 κακά games. Απλά μπράβο του", είπε ο Nadal, στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου.

"Έπαιξε καλύτερα από εμένα στις πιο κρίσιμες στιγμές. Γενικά ήταν ισορροπημένο ματς. Προσπάθησα για το καλύτερο μου κάθε στιγμή του αγώνα. Είχα τη σωστή συμπεριφορά. Δεν παραπονιέμαι για καμία στιγμή, ούτε για τις πιο δύσκολες. Απλά προσπάθησα να μείνω θετικός σε όλο το ματς και να παλέψω. Και δεν ήταν αρκετό. Κάποιες φορές δεν είναι αρκετό και σήμερα ήταν μια απ' αυτές. Αυτό είναι όλο. Ακόμα μια ιστορία στην τενιστική μου καριέρα. Ακόμα ένας αγώνας που χάνω εδώ ενώ είχα το προβάδισμα. Την αποδέχομαι και συνεχίζω. Έτσι είναι η ζωή."

Για το αν περίμενε να επιστρέψει έτσι στο court από το 4ο σετ κι έπειτα ο Στέφανος, ο Nadal είπε: "Έπαιζα με έναν από τους καλύτερους στόν κόσμο, οπότε πάντα περιμένεις το καλύτερο από έναν τέτοιο αντίπαλο και είσαι έτοιμος για όλα. Το επίπεδό του άλλαξε πολύ σε εκείνο το σημείο. Από το 3ο σετ ξεκίνησε να παίζει καλύτερα. Στο 4ο και στο 5ο το επίπεδό του ήταν πάρα πολύ υψηλό.

Μπράβο του. Όπως είπα πριν έκανα λίγα λάθη, θα γυρίσω σπίτι και θα προπονηθώ για να βελτιωθώ. Οι συνθήκες ήταν πολύ καλές πριν έρθω εδώ. Μετά είχα την ατυχία με την πλάτη μου, για 20 μέρες περίπου, αλλά μετά το ξεπέρασα και έπαιξα πολύ καλό τένις. Δεν ήταν όμως αρκετό. Ήμουν κοντά, έτσι είναι το τένις. Θα προσπαθήσω να είμαι καλύτερος την επόμενη φορά, σήμερα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον συγχαρώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots