Τσιτσιπάς: "Εμπειρία ζωής να παίζεις με τον Rafa" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tn team Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 - 9:45

Εξερευνώντας τους χώρους του Melbourne Park σε ένα buggy, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραχώρησε μια πρωτότυπη συνέντευξη για το Australian Open.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος θα αντιμετωπίσει σήμερα (10:30GR, Eurosport) τον Rafael Nadal για τα προημιτελικά του Australian Open, μίλησε για τον μεγάλο σεβασμό του προς τον Ισπανό, τον οποίο πάντα αντιμετωπίζει με ένα επιπλέον κίνητρο.

"Έχω αρνητική προϊστορία με τον Rafa, έχουμε παίξει αρκετές φορές, νομίζω πως προηγείται με 5-1 στα μεταξύ μας. Κάθε φορά που πρόκειται να τον αντιμετωπίσω έχω μεγάλο κίνητρο, τον σέβομαι πολύ γι' αυτά που έχει πετύχει στο άθλημα. Πιστεύω πως αγώνας μαζί του μπορεί να σε διδάξει πολλά. Είναι εμπειρία ζωής."

Σχετικά με το γεγονός πως ο αγώνας θα γίνει χωρίς φιλάθλους, για τελευταία φορά σήμερα αφού λήγει το lockdown 5 ημερών της Βικτόρια, ο Στέφανος είπε: "Χωρίς φιλάθλους ίσως είναι ένα μικρό μειονέκτημα, αλλά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Θα είναι το ίδιο και για τους δυο μας, ίσως να είχα λίγη περισσότερη υποστήριξη από εκείνον, αλλά δεν έχει σημασία. Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνομαι στο παιχνίδι μου, συγκεντρώνομαι στον τρόπο που θα παίξω σ' αυτόν τον αγώνα και όλα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα. Ο νικητής θα κριθεί στο ποιος θα παλέψει δυνατότερα και καλύτερα."

Ο Στέφανος στη συνέχεια μίλησε για τον παππού του, Sergei Salnikov, που το 1956 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης.

"Ο παππούς μου από τη ρωσική μου πλευρά, όταν ήταν στη Σοβιετική Ένωση, ήταν πολύ επιτυχημένος ποδοσφαιριστής, έπαιζε για τη σοβιετική εθνική ομάδα. Δεν είμαι σίγουρος για τη θέση του, νομίζω ήταν επιθετικός. Είχε κερδίσει τη Βραζιλία του Πελέ στον τελικό και ήταν ακριβώς εδώ, δίπλα στο Melbourne Park.

Μου αρέσει να δείχνω την καλύτερη πτυχή του εαυτού μου στο Australian Open, δεδομένου και του ότι ο παππούς μου κέρδισε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο αρκετά χρόνια πριν εδώ. Θα έλεγα πως μου δίνει μια επιπλέον ώθηση η πληροφορία ότι πολλά χρόνια πριν κάτι μαγικό έγινε εδώ. Προφανώς είναι κάτι σημαντικό για μένα και για την οικογένεια μου και κάθε φορά που έρχομαι εδώ θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να φύγω με το τρόπαιο. Δεν το έχω ξανακερδίσει, αλλά κάθε νίκη που πετυχαίνω με φέρνει πιο κοντά στο όνειρο μου."

Τέλος, η συνέντευξη έκλεισε με ένα μήνυμα στα ελληνικά, για τους Έλληνες φιλάθλους: "Ευχαριστώ πάρα πολύ όλη την Ελλάδα και όλους μου τους υποστηρικτές. Θερμά ευχαριστώ και σας στέλνω όλη μου την αγάπη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots