Για "bubble τύπου NBA" μίλησε ο Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tn team Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 - 17:05

Ο Novak Djokovic είπε πως όλοι αυτοί οι τραυματισμοί στην Αυστραλία δεν μπορούν να είναι τυχαίοι, τονίζοντας πως πρέπει η ΑΤΡ να συζητήσει άμεσα με τους παίκτες για τη συνέχεια της χρονιάς, ενώ έφερε στο τραπέζι και την πρόταση των μηνιαίων "bubble" τύπου NBA.

Μεγάλη ανησυχία έδειξε ο Djokovic στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του επί του Alexander Zverev, ξεκαθαρίζοντας πως σίγουρα οι πολλοί τραυματισμοί στο φετινό Australian Open έχουν να κάνουν με τις συνθήκες στις οποίες κλήθηκαν να αγωνιστούν οι παίκτες.

Είπε επίσης πως πρέπει η ΑΤΡ να βρει λύσεις μαζί με τους παίκτες για το πως θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα τουρνουά της σεζόν, με μια γενικότερη αβεβαιότητα και ανησυχία να επικρατεί όσο τα πράγματα μένουν ως έχουν, ενώ έριξε στο τραπέζι και μια ιδέα που έχει ήδη ακουστεί σε συζητήσεις μεταξύ παικτών όπως είπε, των "bubble τύπου NBA" για 3-4 εβδομάδες, στις οποίες θα γίνονται διαφορετικά τουρνουά για μια συγκεκριμένη επιφάνεια.

Όλα όσα είπε σχετικά ο Djokovic:

"Αυτό που συμβαίνει δεν είναι φυσιολογικό. Οι κορυφαίοι παίκτες είναι αυτοί που είναι πιο fit. Το έχουμε δει αυτό, έχει αποδειχτεί στο παρελθόν. Τώρα έχουμε τον Berrettini, τον Rafa, εμένα, τον Sascha, τον Dimitrov, να έχουν τραυματισμούς. Σίγουρα έχει να κάνει και με τις συνθήκες στις οποίες μας έβαλαν. Το να κάνεις 14-15 μέρες καραντίνα πριν από ένα Grand Slam, ειδικά για κάποιους άλλους που ήταν πιο δύσκολη καραντίνα από αυτή που έκανα εγώ, σίγουρα σε επηρεάζει. Και εγώ δεν μπορώ να παραπονεθώ καν, υπήρχαν παίκτες που δεν μπορούσαν να βγουν από το δωμάτιο τους για 14 μέρες.

Δεν θέλω να παραπονεθώ, απλά είμαι ειλικρινής. Ελπίζω αυτό να είναι προσωρινό. Αλλά μιλώντας και με τους υπόλοιπους παίκτες, οι περισσότεροι επίσης δεν θέλουν να συνεχίσουν τη σεζόν μ' αυτούς τους όρους, να πρέπει στα περισσότερα τουρνουά να είναι σε καραντίνα.

Είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε. Μίλησα και με παίκτες από το συμβούλιο και μου είπαν ότι έχουν συζητήσεις με τη διοίκηση της ATP. Περιμένω για απαντήσεις. Θέλω να καταλάβω πως θα είναι η συνέχεια της σεζόν μετά την Αυστραλία, επειδή σίγουρα μέχρι τώρα δεν πάει καλά για τους παίκτες, όσον αφορά τη σωματική τους κατάσταση.

Το Grand Slam είναι Grand Slam. Προφανώς πολλοί παίκτες ήρθαν εδώ χωρίς να το θέλουν, μόνο για τα χρήματα. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί στα ΑΤΡ τουρνουά, ειδικά στα 250άρια και στα 500άρια. Θα υπάρξουν πολύ μεγάλες μειώσεις στα χρηματικά έπαθλα. Οπότε έχω ακούσει πολλά παράπονα από τους παίκτες που είναι πιο χαμηλά στην κατάταξη, από τους παίκτες των Challengers.

Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, απλά λέω τι συμβαίνει, λέω τα πράγματα όπως είναι. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, ίσως κάτι όπως το NBA bubble, άκουσα πως κάποιοι παίκτες μιλάνε γι' αυτό, δεν θα με πείραζε να εξετάσουμε αυτή την ιδέα. Να επιλέξουμε ένα μέρος όπου θα γίνουν τα τουρνουά μιας συγκεκριμένης επιφάνειας και να μείνουμε εκεί για 3-4 εβδομάδες. Μετά ξεκούραση και μετά πάλι κάποιο άλλο bubble, 3-4 εβδομάδες.

Πρέπει να συζητήσουμε τις επιλογές και να δούμε αν θα δουλέψει. Είμαστε τώρα στην Αυστραλία και έχει lockdown εδώ και 5 μέρες, αλλά σε λίγες μέρες θα έχουμε και πάλι κόσμο στα γήπεδα. Και σίγουρα στην Αυστραλία η εμπειρία μας από το τουρνουά είναι καλύτερη από αυτές που είχαμε στην Ευρώπη, σχετικά με τις απαγορεύσεις και την αυστηρότητα.

Το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν θα συνεχιστεί στην Ευρώπη. Οι επόμενοι μήνες βασικά θα είναι στη Μέση Ανατολή και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μετά ξεκινούν τα ευρωπαϊκά τουρνουά. Και η ΑΤΡ έχει αυτό τον κανονισμό πως δεν μπορείς να έχεις μαζί σου περισσότερα από 2 άτομα,  οπότε θα ταξιδεύουμε χωρίς τις οικογένειές μας. Ανεξάρτητα με το σε ποια χώρα θες να παίξεις και τι μέτρα ισχύουν εκεί, η ΑΤΡ θα σου απαγορεύει να έχεις πάνω από 2 άτομα. Οπότε στην ουσία θα είμαστε σε ένα bubble σε κάθε τουρνουά που θα παίζουμε, ανεξάρτητα με το που θα είναι αυτό. Επίσης έχω ακούσει πως κάποιες χώρες δεν υποδέχονται άτομα από συγκεκριμένες χώρες, λόγω των νέων στελεχών του ιού. Δεν ξέρω πως θα το χειριστούμε όλο αυτό, ειλικρινά. Πρέπει όμως να το αντιμετωπίσουμε γρήγορα, γιατί η σεζόν έχει ξεκινήσει. Η σωματική υγεία των παικτών αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό και νομίζω πως χρειάζεται να το συζητήσουμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots