Nole, έτοιμος για όλα! (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 - 15:35

O Novak Djokovic ξεπέρασε και το εμπόδιο του Alexander Zverev στα 4 σετ και προκρίθηκε για 9η φορά στα ημιτελικά του Australian Open, κάνοντας ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον 18ο Grand Slam τίτλο του!

Δεν είχε καθόλου εύκολο βράδυ ο Novak Djokovic, αλλά κάθε φορά που έμενε πίσω στο σκορ ανέβαζε την ταχύτητα και τελικά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Alexander Zverev χωρίς να χρειαστεί να παίξει 5ο σετ, με 6-7 (6), 6-2, 6-4, 7-6 (6).

Ήταν μια μάχη 3,5 ωρών στη Rod Laver Arena, που ολοκληρώθηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα στη Μελβούρνη. O Djokovic κατόρθωσε να κερδίσει για 2η φορά μέσα σε μερικές ημέρες τον Zverev, 6η συνολικά σε 8 αγώνες (6-2) και να προκριθεί για 9η φορά στα προημιτελικά του Australian Open και για 39η συνολικά σε ένα Grand Slam.

Ο Djokovic τελείωσε τον αγώνα με 23 άσους - πετυχαίνοντας πολλούς από αυτούς σε πάρα πολύ κρίσιμους πόντους - ενώ είχε ακόμα 48 winners και 56 αβίαστα λάθη. Ο Zverev είχε 21 άσους, 45 winners και 38 αβίαστα λάθη.

O Zverev ξεκίνησε καλύτερα στον αγώνα και προηγήθηκε με 2-0, ενώ είχε μια ευκαιρία για το double break στο 5ο game (1-3, 40-A) και στο 9ο game (3-5, 40-Α) - το οποίο ήταν και set point. Έχασε τις ευκαιρίες αυτές και ισοφαρίστηκε από τον Djokovic στο 10ο game (5-5), όμως κατάφερε τελικά να κερδίσει αυτό το σετ έπειτα από ένα πολύ κλειστό tie-break, με 8-6.

Μετά από αυτό το σετ, που κράτησε σχεδόν μια ώρα, ο Djokovic απάντησε με ένα καταπληκτικό ξεκίνημα (4-0) και ένα συνολικά άψογο 2ο σετ, το οποίο κέρδισε με 6-2 σε λιγότερο από μισή ώρα.

Στα 3ο σετ ο Zverev προηγήθηκε με 3-0 και προηγήθηκε με 0-30 στο 6o game, στο οποίο μπορούσε να φτάσει στο 5-1. Δεν το έκανε όμως και ο Djokovic επέστρεψε και κέρδισε 5 games στη σειρά από το 1-4, για να κατακτήσει το σετ με 6-4.

Και στο 4ο σετ έγινε κάτι αντίστοιχο, με τον Zverev να προηγείται με 3-0 ξανά και να έχει διπλό break point για το 4-0! Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να στηριχθεί σ' αυτό το προβάδισμα και ο Σέρβος ισοφάρισε σε 3-3.

Αυτό που κατάφερε σ' αυτό το σετ ο Zverev, ήταν να μείνει ψύχραιμος και να μη χάσει τελείως την επαφή με το σκορ. Σέρβιρε καλά στο υπόλοιπο σετ και είχε μάλιστα και ένα ακόμα χαμένο set point στο 6-5, με τον Djokovic να βγάζει ξανά πολύ μεγάλα σερβίς όταν χρειάστηκε. Το σετ πήγε σε ένα ακόμη ισορροπημένο tie-break, το οποίο αυτή τη φορά κέρδισε ο Nole, κλείνοντάς το στο 2ο match point που είχε - και 1ο στο σερβίς του - με 8-6.

 

Δυο νίκες χωρίζουν πλέον τον Djokovic από τον 9ο τίτλο του στο Australian Open και 18ο συνολικά σε Grand Slam διοργάνωση.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, τον Aslan Karatsev, που μπορεί να έχει κάνει πολύ σπουδαία πράγματα στη Μελβούρνη, σε κάθε περίπτωση όμως ο Nole θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσες φορές προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open o Djokovic στο παρελθόν, έφυγε από την Αυστραλία με τον τίτλο. Έχει 8-0 νίκες στους προηγούμενους ημιτελικούς που έχει παίξει στο τουρνουά, όπως έχει και 8-0 στους τελικούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots